Τρουφάκια...από κέικ ! ! !

Ναι, ναι σωστά διαβάσατε, τρουφάκια αλλιώτικα από τ'άλλα...
Πρόκειται για γλύκισμα φτιαγμένο από το αγαπημένο σας κέικ ή από κέικ που σας έχει μείνει...
Στην προκειμένη περίπτωση τα έφτιαξα από 2 κομμάτια της βασιλόπιτάς μας που από μόνη της ήταν πάρα πολύ νόστιμη, με τα καρύδια της,  με τα αμυγδαλάκια της τα καβουρντισμένα, με τα όλα της ! ! !
Έτσι με τα κατάλληλα συμπληρωματικά υλικά κατάφερα και μεταποίησα τη βασιλόπιτα σε 2 διαφορετικά είδη τρουφάκια!!!
Προσωπικά ενθουσιάστηκα με αυτή μου την ευρεσιτεχνία!!!




Οπότε έχουμε και λέμε:
Για τα τρουφάκια σοκολάτας (περίπου 12 κομμάτια)

  • 2 μεγάλα κομμάτια κέικ της αρεσκείας μας
  • 125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
  • 1 κουτ.σ. ουίσκι/κονιάκ
  • 3 μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
  • 1 κουτ.γλ. άχνη ζάχαρη
  • ζαχαρωτά ή τρούφα για το πασπάλισμα

Για τα υγρά τρουφάκια μανταρινιού (περίπου 12 κομμάτια):

  • 2 μεγάλα κομμάτια κέικ βανίλιας/αμυγδάλου/πορτοκαλιού
  • χυμός από 2 μανταρίνια κλιμεντίνες
  • 1 κουτ.σ. ουίσκι/κονιάκ
  • λίγα καρύδια αλεσμένα



Εκτέλεση:
(τρουφάκια σοκολάτας)

  1. Θρυμματίζουμε το κέικ και λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
  2. Αδειάζουμε μέσα στην κουβερτούρα το κέικ, το ποτό, την άχνη και τα μπισκότα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και να γίνουν σοκολατένια.
  3. Πιάνουμε μικρές ποσότητες και τις πλάθουμε μπαλάκια. Τοποθετούμε σε μικρά χάρτινα φορμάκια.
  4. Πασπαλίζουμε με την τρούφα ή διακοσμούμε με κομμένα ζαχαρωτά.
  5. Διατηρούνται εκτός ψυγείου κρατάνε αρκετές μέρες.

(τρουφάκια μανταρινιού)

  1. Θρυμματίζουμε το κέικ και το εμποτίζουμε με τον χυμό και το ποτό.
  2. Προσθέτουμε τα καρύδια και την άχνη και ανακατεύουμε καλά.
  3. Πλάθουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε χάρτινα φορμάκια.
  4. Γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα μανταρινιού!!!










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις