Πατάτες Γκρατινέ με ντομάτα (πατάτες ογκρατέν Νο2)
Υλικά:
- 4 μεγάλες πατάτες
- 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος πλήρης
- 3 κούπες γκούντα τριμμένο
- 1 σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 2 κουτ.σ. κέτσαπ
- 1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
- 2 κουτ.γλ. σκόνη σκόρδου
- 2 κουτ.γλ. δυόσμος ξερός
- λίγο βούτυρο
- αλάτι-πιπέρι
- Βράζουμε τις πατάτες κατά 70%. Στραγγίζουμε και κόβουμε σε χοντρούς κύβους ή ροδέλες.
- Ανακατεύουμε τις κρέμες μαζί με την κέτσαπ, το δυόσμο και αλατοπίπερο.
- Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πιρέξ και τοποθετούμε μία στρώση πατάτες (σχέδόν η μισή ποσότητα) και τη μισή ποσότητα ψιλοκομμένης ντομάτας.
- Περιχύνουμε με τη μισή δόση κρεμών, ομοίως και με τα τυριά.
- Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες και την ντομάτα, περιχύνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα τυριά.
- Ρίχνουμε μερικές "μυτούλες" βουτύρου στην επιφάνεια του φαγητού και..
- ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου στους 180' βαθμούς για περίπου 3/4 με μία ώρα μέχρι να γίνει κρούστα και να ροδίσει!!!
- Σερβίρουμε ζεστές!!!
Τέλειο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι πραγματικά!!! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή