Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Cookies βανίλια-σοκολάτα!

Ωραιότατα πανεύκολα αφράτα βουτηματάκια!
Υλικά για περίπου 40 βουτήματα:
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ.τσ. γάλα φρέσκο
  • 2 κουτ.γλ.baking paownder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας σκούρας ή γάλακτος
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε όλες τις σκόνες μαζί.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα και  χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα.
  3. Τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
  4. Στρώνουμε από μία λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες ή μακρόστενα ταψιά (ή βουτυρώνουμε καλά) και με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε ζύμη σε αραιή απόσταση καθώς απλώνουν αρκετά και δεν θέλουμε να κολλήσουν.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 15ψ λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν τις άκρες!
  6. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί γυάλινο ή αλουμινίου!
Υπέροχα μαλακά cookies εξαιρετική συνοδεία στον καφέ και το γαλατάκι μας!
Σημ.:Δεν χρειάζονται πολύ χρόνο ψησίματος καθώς πρέπει στο κέντρο τους να παραμείνουν μαλακά.
Σημ2.:Οι σταγόνες σκούρας σοκολάτας μπορούν να αντικατασταθούν από λευκής ή καραμέλας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας