Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Γλυκιά καροτόπιτα!!!




Υλικά:

  • 2 καρότα περασμένα στον τρίφτη
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 1 κουτ.γλ. σόδα
  • 2 1/2 φλιτζ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζ.τσ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 2 κουτ.σ. κονιάκ ή ουίσκι
  • 1/2 φλιτζ.γάλα φρέσκο 
  • 1 κάψουλα βανίλια.
  • 1 αυγό
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε όλες μαζί τις σκόνες  (εκτός της ζάχαρης) σε μια λεκανίτσα.
  2. Χτυπάμε σε ένα μπολ  με το μίξερ το αυγό μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ.
  3. Ενσωματώνουμε τα 2 μείγματα ρίχνοντας σταδιακά τις σκόνες και χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα.
  4. Τέλος ρίχνουμε το γάλα και τελευταία τα καρότα.Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα και έπειτα με κουτάλι.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο, βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 30' λεπτά μέχρι να ροδίσει κ' ελέγχοντας με ένα μαχαίρι το κέντρο της πίτας.
  6. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Σημ.:Μέσα στο μείγμα μπορεί να αντικατασταθεί το 1/3 της ποσότητας της φαρίνας με την αντίστοιχη ποσότητα αλεσμένης καρυδόψιχας, απλώς εγώ δεν είχα διαθέσιμη και έβαλα εξ ολοκλήρου αλεύρι.
Σημ.2:Μπορούμε αντί άχνη για το πασπάλισμα,  να ανακατέψουμε το χυμό ενός πορτοκαλιού με 1 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη και με το σιρόπι αυτό να εμποτίσουμε την πιτούλα μας!





4 σχόλια:

  1. Πρωτότυπη συνταγή. Μέχρι τώρα ήξερα για το κέικ καρότου. Φαντάζομαι όμως ότι θα είναι πολύ νόστιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι πραγματικά είναι νόστιμο γλυκάκι και "φέρνει" λίγο προς κέικ καρότο.Το συγκεκριμένο που έφτιαξα εγώ έχει περισσότερα αρώματα και είναι ελαφρώς πιο υγρό μέσα το καρότο. Δοκιμάστε το νομίζω θα αρέσει και σε εσάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωτότυπο. Ερεθίστηκε η γαστρονομική μου περιέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γι' αυτό, ανταποκριθείτε στο κάλεσμά της :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας