Σύκα ψητά

Υλικά:

  • 20 μικρά σύκα 
  • 2 κουτ.σ. μέλι
  • σκόνη κανέλας
  • 5-6 γαρυφαλάκια

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα σύκα, τα ανοίγουμε στη μέση -ελέγχουμε μην έχουν μέσα κανένα ζωύφιο- και τα τοποθετούμε μέσα σε ταψί χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.
  2. Περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα..
  3. Τοποθετούμε διάσπαρτα τα γαρυφαλάκια. συρρικνώνονται Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 20-30 λεπτά , ή έως ότου δούμε να "μαζεύουν και να στεγνώνουν''...
Ωραιότατο συνοδευτικό σε τσιπουράκι και ρακάκι.... 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις