Μπέργκερ...ελληνικό!!!


Υλικά για 4 μπέργκερ

Για τα μπιφτέκια:
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ρίγανη

  • 4 ροδέλες ντομάτας
  • 4 φέτες τυρί gouda
  • μαιντανός
  • 3 κουταλιές σ. κέτσαπ
  • 3 κουταλιές σ. μαγιονέζα
  • 8 ροδέλες κρεμμυδιού
  • κρίταμος
  • 4 στρογγυλά χωριάτικα ψωμάκια

Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε τα μπιφτέκια, τα πλάθουμε σε στρογγυλό, φαρδύ και λεπτό σχήμα και ψήνουμε σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα ή ταψί στους 180' βαθμούς στο φούρνο για 30-45 λεπτά. Πριν τα βγάλουμε απλώνουμε από πάνω τους από μια φέτα τυρί.
  2. Ανοίγουμε τα ψωμάκια κ τα αφήνουμε κι αυτά λίγο στο φούρνο να ζεσταθούν.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ και λίγο αλάτι.
  4. Παίρνουμε ένα-ένα τα ψωμάκια αλόιφουμε το κάτω μέρος με κέτσαπ, τοποθετούμε από ένα μπιφτέκι με το τυρί, μια ροδέλα ντομάτα, 2 ροδέλες κρεμμύδι, 3 φυλλαράκια κρίταμο, μαιντανό και τη σως που φτιάξαμε.
  5. Καλύπτουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.

Αν δεν  πρόκειται να τα καταναλώσουμε άμεσα τα διατηρούμε ζεστά μέσα στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία!







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις