Μπέργκερ...ελληνικό!!!
Υλικά για 4 μπέργκερ
Για τα μπιφτέκια:
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ρίγανη
- 4 ροδέλες ντομάτας
- 4 φέτες τυρί gouda
- μαιντανός
- 3 κουταλιές σ. κέτσαπ
- 3 κουταλιές σ. μαγιονέζα
- 8 ροδέλες κρεμμυδιού
- κρίταμος
- 4 στρογγυλά χωριάτικα ψωμάκια
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε τα μπιφτέκια, τα πλάθουμε σε στρογγυλό, φαρδύ και λεπτό σχήμα και ψήνουμε σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα ή ταψί στους 180' βαθμούς στο φούρνο για 30-45 λεπτά. Πριν τα βγάλουμε απλώνουμε από πάνω τους από μια φέτα τυρί.
- Ανοίγουμε τα ψωμάκια κ τα αφήνουμε κι αυτά λίγο στο φούρνο να ζεσταθούν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ και λίγο αλάτι.
- Παίρνουμε ένα-ένα τα ψωμάκια αλόιφουμε το κάτω μέρος με κέτσαπ, τοποθετούμε από ένα μπιφτέκι με το τυρί, μια ροδέλα ντομάτα, 2 ροδέλες κρεμμύδι, 3 φυλλαράκια κρίταμο, μαιντανό και τη σως που φτιάξαμε.
- Καλύπτουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.
Αν δεν πρόκειται να τα καταναλώσουμε άμεσα τα διατηρούμε ζεστά μέσα στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας