Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Παστίτσιο!!!


Υλικά:

Για την μπεσαμέλ:
  • 7-8 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 4 κουτ.σούπας φυτίνη ή βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 3 αυγά
  • αλάτι-πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο

Υπόλοιπα υλικά:
  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια τρυπητά
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μικρό κουτί συμπηκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά να τσιγαριστεί κι αυτός, έπειτα το ντοματοχυμό και τέλος το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρουν βράσεις μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι, τη φυτίνη, το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αρχίσει να στέκεται (το μάτι της κουζίνας πρέπει να είναι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή και σβηστό για να μην κάνει βολαράκια η μπεσαμέλ και αφού βάλουμε τα υλικά  το ανάψουμε κανονικά). Έπειτα ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το τυρί.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια αλλά όχι τελείως για να μην λιώσουν.
  4. Σε ένα ταψί ή πυρέξ ρίχνουμε πρώτα τα μακαρόνια, μετά τον κιμά και τέλος την μπεσαμέλ.Άμα θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί πάνω από την μπεσαμέλ!
  5. Ψήνουμε για περίπου 20' λεπτά στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσει!!!



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας