Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Συγκλονιστικό κέικ στρατσιατέλα με γλάσσο σοκολάτας γάλακτος!!!!!!!!






Υλικα:
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φάκελο βανιλέτα ή 2 βανίλιες
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1/3 φλιτζ. χυμός πορτοκάλι ή έτοιμος χυμός φρούτων
  • 2/3 φλιτζ. γάλα
  • 2 φάκελοι σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
  • 1 κουταλιά σούπας μερέντα ή νουτέλλα
Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε το βούτυρο για να μαλακώσει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά
  2. Ρίχνουμε διαδοχικά ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα, το χυμό και συνεχίζουμε το χτύπημα
  3. Αδείζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  4. Όταν αντιλειφθούμε ότι το μείγμα αρχίζει να σφύγγει αραιώνουμε με το γάλα. (Δεν λιγοστεύουμε την ποσότητα της φαρίνας αλλά ρίχνουμε το γάλα ώστε να βγει η ποσότητα που θέλουμε και να γίνει πολύ αφράτο το κέικ μας).
  5. Μόλις γίνει πάλι λεία η ζύμη μας την αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα.
  6. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε απαλά τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος που πρώτα έχουμε πασπαλίσει, έτσι ώστε να πάνε και στο εσωτερικό της ζύμης.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα με 1 ώρα περίπου.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το γαρνίρισμα:
  1. Λιώνουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σε μπεν-μπαρί. Μόλις αρχίσουν τα λιώνουν προσθέτουμε και την μερέντα ή νουτέλλα μας. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν μαζί.
  2. Απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ και στολίζουμε με λίγες ακόμη σταγόνες.
  3. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσσο.

Σημ. Το γλάσσο παραμένει αστραφτερό όταν κρυώσει
Σημ.2 Δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης στη ζύμη του κέικ καθ' ότι το γλάσσο είναι αρκετά γλυκό από μόνο του. Διαφορετικά, διαμορφώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας.




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας