ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2025

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2025

Αγαπημένοι μου! Λίγο πριν εκπνεύσει το 2024 θέλω να σας στείλω τις θερμές ευχές μου σε όλους σας! Μαζί μοιράζομαι και την φετινή μου συνταγή για βασιλόπιτα- τη 15η αυτού του blog- με την ελπίδα να σας φέρει την τύχη που επιζητάτε...όπως κι εγώ 😇 Μακάρι μια βασιλόπιτα με το φλουρί να μπορούσε να επιφέρει ό.τι επιθυμεί ο καθένας από εμάς όμως το γνωρίζω ότι αυτή πέραν από μια υπέροχη γεύση (!) δεν έχει "μαγικές δυνάμεις" να ανατρέψει ό.τι είναι προκαθορισμένο να συμβεί. Το σίγουρο είναι ότι όλοι μέσα μας έχουμε τη δύναμη και το ένστικτο να πράττουμε αυτό που θεωρούμε καλύτερο για τον εαυτό μας και το σπιτικό μας, διότι χωρίς να "κουνίσεις το χεράκι σου" τα πράγματα δεν έρχονται συνήθως ουρανοκατέβατα! 

Δύναμη λοιπόν, πίστη, θάρρος και καλή προαίρεση...αυτά είναι τα βασικά υλικά για τη φετινή βασιλόπιτα!!!

Σας ευχαριστώ θερμά που στηρίξατε την προσπάθεια μου για μια χρονιά ακόμη!

Να είστε καλά όλοι σας ❤️❤️❤️


(Η φωτογραφία εκκρεμεί, η συνταγή όμως είναι δοκιμασμένη και αγαπημένη)




Υλικά:

  • 200γρ. μαργαρίνη με περιεκτικότητα σε βούτυρο, εκτός ψυγείου 
  • 5 αυγά μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 230γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 100ml ηλιέλαιο 
  • 1/4 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ 
  • 220ml γάλα φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 2 καψουλάκια εσάνς βανίλιας
  • 1/2 κουτ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο 
  • 1/3 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 
  • ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι 
  • 1 τσιμπιά αλάτι 
  • 100γρ. καρυδόψιχα τριμμένη σε σκόνη 
  • 500γρ. φαρίνα που φουσκώνει, κοσκινισμένη κλασική ή με άρωμα πορτοκαλιού/βανίλιας κατά προτίμηση κοσκινισμένο 
  • άχνη ζάχαρη ή λευκή σοκολάτα λιωμένη για την επικάλυψη 


Διαδικασία: 

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο μέχρι να διογκωθούν και να γίνουν μια ωραία ασπριδερή κρέμα που θα μοιάζει με σαντιγί.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα προσέχοντας να τραβήξει το μείγμα πρώτα το ένα αυγό κι έπειτα να προσθέσουμε το επόμενο.
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, τις βανίλιες, το κονιάκ, τα καρύδια και το ξύσμα και τέλος εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι. Δεν χτυπάμε υπερβολικά το μείγμα για να γίνει αφράτο το κέικ μας. 
  • Αλευροβουτυρώνουμε ένα στρογγυλό βαθύ ταψί 30εκ διαμέτρου και αδειάζουμε το μείγμα. Χτυπάμε στον πάγκο το ταψί για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το μείγμα και να σπάσουν οι φούσκες εσωτερικά της ζύμης.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με κάτω αντίσταση και αέρα για 1' ώρα -ανάλογα και τον φούρνο-.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και βάζουμε το ταψί πάνω σε σχάρα να κρυώσει κι έπειτα την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
  • Στο κάτω μέρος της πίτας βυθίζουμε το φλουρί τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο.
  • Διακοσμούμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας και σχηματίζουμε τα γράμματα όπως μας αρέσει! 


Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και ευτυχία!

Ευχές πολλές!

Μαριφάνη 





Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε πολύ κοριτσάκι μου
    Καλή χρονιά με υγεία φώς και αγαπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις