ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ
ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ
Ελαφριά, γρήγορη τούρτα για μικρά και μεγάλα παιδιά!
Υλικά:
- 1 κι 1/2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 τενεκάκι φυτική σαντιγί
- 150ml φρέσκο γάλα πλήρες +100ml επιπλέον για το ράντισμα των σαβαγιάρ
- 300γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 1 κάψουλα βανιλίνη
- 1 μικρή κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο ή tutti fruity σε σιρόπι
- 2-3 μπισκότα γεμιστά με γεύση φράουλα ή άλλη γέμιση πχ. πορτοκάλι, μπανάνα, λεμόνι κλπ
- κακάο για το πασπάλισμα
Διαδικασία:
- Ρυθμίζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι στα 24εκ. Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το σιρόπι της κομπόστας μαζί με τα 100ml γάλακτος.
- Χτυπάμε με το μίξερ την φυτική κρέμα σαντιγί μαζί με το γάλα να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
- Βουτάμε στιγμιαία μία δόση σαβαγιάρ μέσα στο μπολ με το υγρό και κάνουμε μια στρώση μέσα στο τσέρκι κόβοντας όπου είναι απαραίτητο μικρότερα κομμάτια για να καλυφθούν οποία κενά προκύψουν.
- Αδειάζουμε τη μισή κρέμα που χτυπήσαμε και σκορπάμε σε μικρά κομματάκια τα φρούτα της κομπόστας.
- Κάνουμε άλλη μια στρώση από βουτηγμένα σαβαγιάρ.
- Μεταφέρουμε την υπόλοιπη κρέμα μέσα σε κορνέ με μύτη αστεριού και διακοσμούμε την επιφάνεια της τούρτας. Κρατάμε λίγη κρέμα για το τέλος.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες κι έπειτα ξεφορμάρουμε.
- Με την κρέμα που περίσσεψε διακοσμούμε περιμετρικά κάνοντας σχέδια ή απλώς την απλώνουμε ισιώνοντας με μαρίζ.
- Πασπαλίζουμε με κακάο και διακοσμούμε με τα γεμιστά μπισκότα αφού πρώτα τα ανοίξουμε ώστε να φαίνεται η χρωματιστή τους γέμιση. Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με κομμάτια κομπόστας.
- Διατηρούμε την τούρτα στο ψυγείο και σερβίρουμε ιδανικά την επόμενη ημέρα!
Καλή σας επιτυχία 🌹
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας