ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ

Ελαφριά, γρήγορη τούρτα για μικρά και μεγάλα παιδιά! 


Υλικά:
  • 1 κι 1/2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ 
  • 1 τενεκάκι φυτική σαντιγί 
  • 150ml φρέσκο γάλα πλήρες +100ml επιπλέον για το ράντισμα των σαβαγιάρ 
  • 300γρ. μαρμελάδα φράουλα 
  • 1 κάψουλα βανιλίνη 
  • 1 μικρή κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο ή tutti fruity σε σιρόπι 
  • 2-3 μπισκότα γεμιστά με γεύση φράουλα ή άλλη γέμιση πχ. πορτοκάλι, μπανάνα, λεμόνι κλπ
  • κακάο για το πασπάλισμα 


Διαδικασία: 
  • Ρυθμίζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι στα 24εκ. Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το σιρόπι της κομπόστας μαζί με τα 100ml γάλακτος.
  • Χτυπάμε με το μίξερ την φυτική κρέμα σαντιγί μαζί με το γάλα να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
  • Βουτάμε στιγμιαία μία δόση σαβαγιάρ μέσα στο μπολ με το υγρό και κάνουμε μια στρώση μέσα στο τσέρκι κόβοντας όπου είναι απαραίτητο μικρότερα κομμάτια για να καλυφθούν οποία κενά προκύψουν.
  • Αδειάζουμε τη μισή κρέμα που χτυπήσαμε και σκορπάμε σε μικρά κομματάκια τα φρούτα της κομπόστας.
  • Κάνουμε άλλη μια στρώση από βουτηγμένα σαβαγιάρ. 
  • Μεταφέρουμε την υπόλοιπη κρέμα μέσα σε κορνέ με μύτη αστεριού και διακοσμούμε την επιφάνεια της τούρτας. Κρατάμε λίγη κρέμα για το τέλος.
  • Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες κι έπειτα ξεφορμάρουμε.
  • Με την κρέμα που περίσσεψε διακοσμούμε περιμετρικά κάνοντας σχέδια ή απλώς την απλώνουμε ισιώνοντας με μαρίζ.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο και διακοσμούμε με τα γεμιστά μπισκότα αφού πρώτα τα ανοίξουμε ώστε να φαίνεται η χρωματιστή τους γέμιση. Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με κομμάτια κομπόστας.
  • Διατηρούμε την τούρτα στο ψυγείο και σερβίρουμε ιδανικά την επόμενη ημέρα!

Καλή σας επιτυχία 🌹 
Φιλικά,
Μαριφάνη 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις