ΕΥΚΟΛΗ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ

ΕΥΚΟΛΗ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ


Αγαπητοί μου φίλοι! Υποδεχόμαστε γλυκά τον καινούριο μήνα και τον καλοπιάνουμε για να είναι κι αυτός ευγενικός μαζί μας....

Ας φτιάξουμε ένα γλυκάκι να το απολαύσουμε μαζί και να χαρούμε τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού 🍒

Η συνταγή και τα υλικά είναι πολύ απλά και η διαδικασία γρήγορη χωρίς ψησίματα και κατσαρόλες....!


Για την ανάμεικτη τούρτα θα χρειαστούμε:

  • 1 κι 1/2 πακέτου μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 τενεκάκια φυτική σαντιγί
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 
  • 1 βανίλια 
  • 2 κουτ.σ. κακάο κλασικό
  • σιρόπι κομπόστας και γάλα για το βούτηγμα των σαβαγιάρ
  • νιφάδες σοκολάτας για το ντεκόρ, κερασάκια κλπ.


Διαδικασία:

  • Χτυπάμε με το μίξερ τις δύο κονσέρβες σαντιγί έως ότου διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέτουμε  το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μια ωραία κρέμα που θα μοιάζει με σαντιγί.
  • Χωρίζουμε την κρέμα σε 2 ίσα μέρη. Το ένα το κρατάμε λευκό ενώ στο άλλο ενώνουμε το κακάο να γίνει σοκολατένια η κρέμα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολάκι έως τα μισά του γάλα και συμπληρώνουμε με σιρόπι κομπόστας.Ρυθμίζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι στα 28 εκ. 
  • Βουτάμε μια δόση σαβαγιάρ μέσα στο υγρό και κάνουμε μια στρώση μέσα στο τσέρκι. Προσαρμόζουμε τα σαβαγιάρ κόβοντας και γεμίζοντας με μικρότερα κομμάτια τα κενά που θα προκύψουν ενδιάμεσα.
  • Αδειάζουμε τη μισή σοκολατένια κρέμα και κάνουμε ακόμη μια στρώση από βουτηγμένα σαβαγιάρ. 
  • Στρώνουμε τη μισή λευκή κρέμα ισιώνοντάς την με σπάτουλα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεί για 2 ώρες. Έπειτα ξεφορμάρουμε προσεχτικά και ισιώνουμε περιμετρικά το στεφάνι της τούρτας με μια σπάτουλα.
  • Γεμίζουμε μια σακούλα με κορνέ και μύτη αστεριού με την υπόλοιπη λευκή κρέμα και κάνουμε αραιές γραμμές και σχέδια στην επιφάνεια της τούρτας. Μόλις τελειώσει η λευκή κρέμα γεμίζουμε με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα  και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία συμπληρώνοντας τα κενά.
  • Διακοσμούμε με τις νιφάδες σοκολάτας και ό.τι άλλο μας αρέσει όπως πχ. κερασάκια, μπισκότα, ξηρούς καρπούς κλπ.
  • Κρατάμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα!


Καλή σας απόλαυση!!!

Φιλικά,

Μαριφάνη 













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις