ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Αγαπητοί μου! Επανήλθα και σας έχω μια υπέροχη, πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο. 

Πρόκειται για τη γνωστή "ζυμαρόπιτα" ή "τεμπελόπιτα"😅 που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και τρώγεται στο πι και φι ! 

Ιδανική λιχουδιά για σνακ στη θάλασσα, αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας🌸




Υλικά για ένα μικρό πυρέξ:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή ελαφρύ 
  • 1 κεσεδάκι (του γιαουρτιού) ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • 2 μέτρια αυγά ελαφρώς χτυπημένα 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder 
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη 
  • 3 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 
  • αλάτι-πιπέρι (ανάλογα με τα γούστα)
  • 2 κεσεδάκια (του γιαουρτιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι και τα αυγά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά να σκορπιστούν καλά στο μείγμα. Εάν ο χυλός είναι αραιός προσθέτουμε ελάχιστο επιπλέον αλεύρι.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς το πυρέξ μας και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο πυρέξ και το στρώνουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στους 175 βαθμούς του φούρνου με αέρα και προθέρμανση για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί-ροδαλό χρώμα.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Απολαμβάνουμε την πίτα είτε χλιαρή είτε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος!


Καλή σας όρεξη

Φιλικά,

Μαριφάνη ❤️


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις