ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ


Λατρεύουμε τα δροσιστικά και ανάλαφρα γλυκά το καλοκαίρι. Κυρίως δε αυτά που δεν θέλουν ένα σωρό υλικά, φούρνους και πολλές διαδικασίες. 

Ένα τέτοιο μαμαδίστικο τρεμουλιαστό γλυκό σας έχω κι εγώ για σήμερα, με δική μου τεχνική ώστε να το φτιάξετε και να το απολαύσετε στους μεγάλους καύσωνες!




Υλικά για ένα  μακρόστενο πυρέξ περίπου 30x21εκ.

Υλικά:

  • 2 φάκελα φρουί ζελέ φράουλα/κεράσι/ μούρο/ρόδι (γενικά χρειαζόμαστε κάποιο κόκκινο ζελέ κι επιλέγουμε σύμφωνα με τα γούστα μας)
  • 250γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 8-10μπισκότα πτι-μπερ 
  • νερό βραστό σύμφωνα με τις οδηγίες του φρουί ζελέ 
  • νερό παγωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του φρουί ζελέ 
  • 2 φρέσκα νεκταρίνια κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • χυμός φρούτων ή κομπόστας για το βούτηγμα των μπισκότων


Διαδικασία:

  • Από το ένα φακελάκι φρουί ζελέ χρησιμοποιούμε ακριβώς τη μισή ποσότητα και το ετοιμάζουμε χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα βραστού και παγωμένου νερού (πχ. αν οι οδηγίες αναφέρουν 200ml παγωμένο νερό και 200ml βραστό εμείς θα χρησιμοποιούμε 100ml βραστό και 100ml παγωμένο). Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το γιαούρτι και το ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθεί με το ζελέ. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3/4 της ώρας ίσα ίσα να αρχίσει να πήζει.
  • Παίρνουμε το πυρέξ μας και κάνουμε μια στρώση από μπισκότα αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο χυμό. 
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά την μισοπηγμένη κρέμα κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Είναι αναμενόμενο τα μπισκότα να μετακινηθούν μόλις πέσει η ημίρευστη κρέμα, όμως δεν μας πειράζει καθόλου καθώς θέλουμε να κάνουμε τα μπισκότα να μοιάζουν σαν μια ενδιάμεση στρώση του γλυκού -βασική προϋπόθεση να είναι σε ευθεία διάταξη και όχι το ένα να ακουμπάει το άλλο-. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1και 1/2 ώρας να πήξει καλά το γλυκό.
  • Ετοιμάζουμε τον ενάμιση φάκελο που μας έμεινε από το ζελέ υπολογίζοντας το ανάλογο νερό. Βάζουμε το ρευστό ζελέ στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει χωρίς να πήξει.
  • Ρίχνουμε πάνω από ένα κουτάλι σταδιακά το υγρό ζελέ πάνω στο γλυκό ώστε να μην πέσει με φόρα και το χαλάσει. 
  • Ρίχνουμε μέσα στο υγρό ζελέ τα κομμάτια των νεκταρινιών να διασκορπιστούν και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει εντελώς για τουλάχιστον 6 ώρες, ακόμη καλύτερα για όλη τη νύχτα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και.....το πιο δροσιστικό, τρεμουλιαστό καλοκαιρινό γλυκάκι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!


Καλή σας επιτυχία 

Φιλικά :*

Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις