ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ


Χριστός Ανέστη αγαπητοί μου αναγνώστες!

Η ημέρα του Πάσχα πέρασε και σε κάποιους από εμάς άφησε στο τραπέζι απομεινάρια από γλυκά, κυρίως τσουρέκια και κουλούρια. Κάποιοι τα απολαμβάνουμε μέχρι το τελευταίο ψιχουλάκι, υπάρχουν όμως κι αυτοί που τα βαρέθηκαν αλλά λυπούνται να τα αφήσουν να μπαγιατέψουν και να τα πετάξουν.

Ήλθα λοιπόν να σας δείξω τί κάνω με το τσουρέκι που έχει περισσέψει όταν δεν θέλω να το μετατρέψω σε κάποιο άλλο γλυκό. Και η λύση είναι τα παξιμάδια! 

Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη, εύκολη και το αποτέλεσμα καταπληκτικό μιας που τα τσουρέκια κρύβουν μέσα τους υπέροχα αρώματα επομένως μας δίνουν και νοστιμότατα παξιμαδάκια για τον καφέ!




Η διαδικασία:

Παίρνουμε το τσουρέκι μας και το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1.5 εκ. έκαστη. Βάζουμε σε μια λαμαρίνα ρηχή κατά προτίμηση, αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις φέτες τσουρεκιού τη μία δίπλα στην άλλη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία τους και ροδίσουν. Αφήνουμε τα παξιμάδια να κρυώσουν καλά κι έπειτα τα κλείνουμε σε σκεύος που κλείνει ερμητικά ή σε σακούλες ειδικές για τρόφιμα. Διατηρούνται για πολλές ημέρες.


Καλή σας επιτυχία 

Φιλικά,

Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις