ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ

Νόστιμες πατάτες σας έχω για σήμερα. Μια συνταγή πανεύκολη και πεντανόστιμη ώστε να τη φτιάχνετε στα οικογενειακά σας τραπέζια ως συνοδευτικό! 
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δοσολογίες για τα υλικά αλλά περισσότερο λειτουργούμε "με το μάτι" καθώς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια λάθους...
Δοκιμάστε τες !




Υλικά: 
  • πατάτες baby 
  • σκόνη ξηρού σκόρδου 
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι ξηρό 
  • αλάτι 
  • βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό 


Υλικά:
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους ώστε να φύγουν τυχόν χώματα από την επιφάνεια τους. 
  • Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό να χοχλάσει και ρίχνουμε τις πατάτες να βράσουν. Όταν με το πιρούνι δούμε ότι "τσιμπιούνται" και δεν είναι πλέον σκληρές τις στραγγίζουμε πολύ καλά. Αφήνουμε τις πατάτες για 15 λεπτά στην άκρη.
  • Στρώνουμε σε μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα φούρνου αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τις πατάτες τη μία δίπλα στην άλλη αφήνοντας μεταξύ τους μια μικρή απόσταση. 
  • Παίρνουμε ένα ποτήρι και με την ανάποδη πλευρά πιέζουμε μία-μία τις πατάτες έτσι ώστε να "σκάσουν" και να γίνουν πλακιέ.
  • Χτυπάμε σε ένα σέικερ λίγο ελαιόλαδο μαζί με τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα και με πινέλο αλείφουμε καλά. 
  • Πασπαλίζουμε με το ξηρό θυμάρι και τέλος τοποθετούμε πάνω από κάθε πατατούλα από μια μικρή ποσότητα βουτύρου ή μαργαρίνης.
  • Ψήνουμε τις πατάτες στους 180 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά ή έως ότου κάνουν ωραία κρούστα. 
  • Σερβίρουμε τις τσακιστές πατάτες ζεστές συνοδεία κρεάτων ή πουλερικών.


Καλή σας επιτυχία
Φιλικά,
Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις