ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Τα πιο αφράτα τυροπιτάκια για μικρά και μεγάλα παιδιά! Είναι κάτι μεταξύ τυρόψωμου και "πιτακίου" ! Θα τα λατρέψετε για την ευκολία και τη νοστιμιά τους! 


Υλικά για 8 μεγαλούτσικα τυροπιτάκια:

  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαλακή μαργαρίνη 
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 250γρ +/- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 τσιμπιά αλάτι 
  • 200γρ φέτα σκληρή  
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 1 αυγό ολόκληρο για την επάλειψη (κρατάμε το μισό για τη γέμιση)


Στην πράξη: 

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη και την αφρατεύουμε με ένα σύρμα να πάρει τη μορφή κρέμας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να στέκεται η ζύμη. Έπειτα συνεχίζουμε με λίγο ζύμωμα στο χέρι μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη μαλακή που θα ξεκολλάει από τα χέρια. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί. 
  • Σε χωριστό μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε το μισό αυγό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  • Παίρνουμε ποσότητες από τη ζύμη σε μέγεθος όσο ένα μανταρίνι, το πλαταίνουμε στις παλάμες μας και βάζουμε από μια ποσότητα γέμισης. Κλείνουμε ενώνοντας τις άκρες περιμετρικά και βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραιά μεταξύ τους. 
  • Αλείφουμε με πινέλο το υπόλοιπο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.


Καλή σας επιτυχία

Φιλικά,

Μαριφάνη 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις