ΓΛΥΚΟ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΓΛΥΚΟ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
Καλή χρονιά σε όλους φίλοι μου!
Με τη συνταγή αυτή -την πρώτη για το νέο έτος- θα σας δείξω πως μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε ελαφριά γλυκάκια ανακυκλώνοντας κομμάτια βασιλόπιτας που περίσσεψαν από την Πρωτοχρονιά!
Υλικά για 6 ατομικά μπολ:
- 2 μεγάλα κομμάτια βασιλόπιτα θρυμματισμένα
- 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλια + το γάλα που αναφέρεται στις οδηγίες της συσκευασίας
- 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση σοκολάτα + το γάλα που αναφέρεται στις οδηγίες της συσκευασίας
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα (γάλακτος ή κλασική)
- 100ml γάλα
Για το σιρόπι:
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλιά λικέρ ή κονιάκ
Στην πράξη:
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, αποσύρουμε και προσθέτουμε το λικέρ.
- Ισομοιράζουμε στα μπολ τα τρίμματα της βασιλόπιτας κάνοντας μια βάση. Ραντίζουμε με το σιρόπι κι αφήνουμε στην άκρη.
- Ετοιμάζουμε σε 2 ξεχωριστά μπολ τις κρέμες ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες. Μοιράζουμε σε κάθε μπολ την κρέμα σοκολάτας κι από πάνω στρώνουμε την κρέμα βανίλιας. Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά να σταθούν.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 2 λεπτά κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία σοκολατένια γκανάζ. Μοιράζουμε την γκανάζ πάνω από την κρέμα βανίλιας και κουνάμε ελαφρώς τα μπολ να καλυφθεί η επιφάνεια με τη γκανάζ.
- Διακοσμούμε προαιρετικά όπως μας αρέσει και βάζουμε στο ψυγείο να σταθούν.
Καλή σας επιτυχία
Φιλικά
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας