ΑΝΑΠΟΔΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΖΕΛΕ

ΑΝΑΠΟΔΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΖΕΛΕ


Δροσιστικό, υπέροχο, οικονομικό και light γλυκάκι για τις θερμές μέρες του καλοκαιριού!




Υλικά: 

  • 1 φάκελος φρουί ζελέ οποιασδήποτε γεύσης, εγώ εδώ προτίμησα λεμόνι
  • 300γρ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες στραγγιστό 
  • 5 τεμαχισμένες φράουλες 
  • 2 βερίκοκα ψιλοκομμένα 
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 κάψουλα βανιλέτα
  • ολόκληρες φράουλες για το γαρνίρισμα




Στην πράξη: 

  • Φτιάχνουμε το ζελέ προσθέτοντας  το ζεστό και το κρύο νερό όπως αναγράφεται στις οδηγίες σε σχέση με την ποσότητα. Σ'αυτό το σημείο προσθέτουμε και τη ζάχαρη να διαλυθεί. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες ή έως ότου δούμε να πήζει σχεδόν. Δεν θέλουμε το ζελέ νερουλό αλλά ούτε και εντελώς σφιχτό.
  • Παίρνουμε τη μισή ποσότητα από το ζελέ και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τη βανίλια με τη βοήθεια σύρματος. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Αφρατεύουμε ελαφρώς το υπόλοιπο ζελέ με το σύρμα και γεμίζουμε 5 ποτήρια  έως τα μισά τους. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα μέσα στο ζελέ και με ένα κουταλάκι τα ανακατεύουμε απαλά να σκορπιστούν μέσα στο μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο τα φρούτα δεν βυθίζονται αλλά στέκονται καλύτερα μέσα στο ποτήρι.
  • Γεμίζουμε τα ποτήρια πάνω από το ζελέ με το μείγμα γιαουρτιού που κρατήσαμε στο ψυγείο και διακοσμούμε με μια φραουλίτσα.
  • Βάζουμε τα γλυκά στο ψυγείο για ακόμη 3 ώρες ή μέχρι να πήξουν εντελώς.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!



Καλή επιτυχία 

Φιλικά :*

Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις