ΣΑΡΛΟΤ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΣΑΡΛΟΤ ΦΡΑΟΥΛΑ
Το φραουλογλυκό της Άνοιξης!!!
Δροσιστικό και υπέροχο!🍓🍓🍓🍓
Υλικά:
Για την κρέμα:
- 250γρ τυρί mascarpone
- 400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 180γρ μαρμελάδα φράουλα
- 5 μεγάλες φράουλες ψιλοκομμένες
- 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας
Για τη βάση:
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
Για την επικάλυψη φράουλας:
- 1 φλιτζάνι φράουλες ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
Για τη διακόσμηση:
- φράουλες κομμένες στη μέση
Εκτέλεση:
Ρυθμίζουμε πάνω σε πιατέλα ένα στρογγυλό τσέρκι στα 25εκ.
- Προετοιμάζουμε το γλάσο: Σε κατσαρολάκι βάζουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για μισή ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους και να μαριναριστούν. Έπειτα τα ανεβάζουμε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά και τα βράζουμε έτσι ώστε να δέσουν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη να έλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος το μείγμα.
- Παίρνουμε ένα-ένα σαβαγιάρ και κόβουμε ένα μικρό κομματάκι από την μία πλευρά του ώστε να γίνει επίπεδη. Βουτάμε στιγμιαία στο γάλα και το τοποθετούμε όρθιο περιμετρικά στο εσωτερικό του τσερκιού στερεώνοντάς το με την κομμένη πλευρά να πατάει στην πιατέλα. Κάνουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας το ένα σαβαγιάρ δίπλα στο άλλο μέχρι να σχηματιστεί μια επένδυση από σαβαγιάρ γύρω-γύρω. Με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στρώνουμε και τη βάση, προσαρμόζοντάς τα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει σχηματισμούς και προσθέτουμε διαδοχικά το mascarpone,τη βανίλια και τη μαρμελάδα να ομογενοποιομηθούν. Ενσωματώνουμε στην κρέμα τις ψιλοκομμένες φράουλες με τη βοήθεια μιας μαρίζ και γεμίζουμε το γλυκό. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αφού η κρέμα σταθεί βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε απαλά το γλάσο φράουλας. Διακοσμούμε με τις υπόλοιπες φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό να σταθεί για 3 ώρες τουλάχιστον.
- Ξεφορμάρουμε με προσοχή και δένουμε τριγύρω με μια κορδέλα!
Καλή σας επιτυχία!
Χαρούμενο ανοιξιάτικο μήνα!
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας