ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ (ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΕΥΟΣ ΜΟΝΟ)

Αγαπημένη γαριδομακαρονάδα στα γρήγορα! Εύκολη διαδικασία με τη χρήση μόνο ενός σκεύους, αφού μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί! 
Ιδανική λύση για προετοιμασία μόνο μιας μερίδας! 





Υλικά για 1 άτομο:

  • 5 μεγάλες μερίδες (Νο2 ή Γάμπαρη) φρέσκιες ή κτψ που έχουμε πρώτα αποψύξει
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • 15ml λευκό κρασί ή 1 σφηνάκι ούζο 
  • 1 μέτρια ντομάτα ή 5 ντοματίνια ψιλοκομμένα 
  • 125gr συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας 
  • 1 κοφτό κουτ.γλ. ζάχαρη 
  • 20ml ελαιόλαδο 
  • 1/3 κουτ.γλ. ξηρός βασιλικός 
  • 1/3 κουτ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη 
  • 1/4 πακέτου σπαγγέτι Νο10 ή 1 μερίδα από άλλο μακρύ ζυμαρικό πχ. λιγκουίνι, όλα σπασμένα στη μέση 
  • νερό ζεστό όσο να καλύπτει το φαγητό (περίπου 300 ml )
  • αλάτι/φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα 
Επιπλέον θα χρειαστούμε 1 βαθύ  αντικολλητικό τηγάνι 




Στην πράξη: 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα στο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ελαφρώς να γυαλίσει, έπειτα προσθέτουμε  τις γαρίδες να αλλάξουν λίγο  χρώμα και τέλος σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο ως ότου εξατμιστεί. 
  • Ρίχνουμε τη ντομάτα ή, τον τοματοχυμό, τη ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου, τον ξηρό βασιλικό, αλάτι και σκορπάμε τα σπασμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε απαλά και συμπληρώνουμε με το ζεστό νερό, σε ποσότητα τέτοια ώστε να καλύπτονται τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε σε μεσαία θερμοκρασία (σε σκάλα με μέγιστη ένδειξη το 9 ρυθμίζουμε στο 5, σε σκάλα των 3 ρυθμίζουμε στο 1,5). Που και που ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Όταν το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του και τα ζυμαρικά μαλακώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και μετά από 5 λεπτά σερβίρουμε. Από πάνω πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημ. Για περισσότερες μερίδες, αναλογικά πολλαπλασιάζουμε όλα τα υλικά χρησιμοποιώντας μεγαλύτερο τηγάνι, έχοντας υπόψη ότι και ο χρόνος μαγειρέματος θα διαφοροποιηθεί.



Καλή σας όρεξη!
Φιλικά,
Μαριφάνη 








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις