ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΦΑΝΗΣ
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΦΑΝΗΣ
Κοτοσαλάτα πολύ γευστική και πρακτική για συνοδευτικό στα γεύματα μας. Ταιριάζει ιδανικά με πιάτα κρεατικών όλες τις εποχές του χρόνου.
Πολύ ωραία πρόταση για τις γιορτές των Χριστουγέννων!
Υλικά:
- 2 στήθη κοτόπουλου ή 1 κοτόπουλο περίπου 1 κι 1/4 κιλού βρασμένο ή ψητό (σε κάθε περίπτωση το θέλουμε σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 πατάτες μεσαίες βρασμένες σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους, σε μικρά κυβάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- χυμός ενός μεσαίου λεμονιού
- 500γρ. μαγιονέζα
- 4 κουταλιές μουστάρδα Dijon ή κλασική
- 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 1/3 κρασοπότηρου ελαιόλαδο
- 5 κλαδάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3-4 κλαδάκια άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό θυμάρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στην πράξη:
- Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε μπολ.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις μεταφέρουμε κι αυτές μέσα στο μπολ.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ντομάτα, τα τριμμένα καρότα, το μαϊντανό, τον άνηθο, το θυμάρι και τα ανακατεύουμε απαλά.
- Σε χωριστό σκεύος ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το χυμό λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου και το ελαιόλαδο.
- Ενώνουμε τα υλικά των δύο μπολ απαλά και αλατοπιπερώνουμε.
- Καλύπτουμε μια φόρμα του κέικ με μεμβράνη τροφίμων και στρώνουμε τη σαλάτα ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με ένα πιάτο και βάζουμε στο ψυγείο για 1μισι ώρα τουλάχιστον, ώστε να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.
- Αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε την κοτοσαλάτα. Διακοσμούμε όπως θέλουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας