ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΡΑΣΙΜΟ
ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΡΑΣΙΜΟ
Το πιο εύκολο σουφλέ ζυμαρικών του κόσμου σχεδόν χωρίς κόπο!!!!!
Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε!!!!
Υλικά για 4-5 μερίδες:
- 500γρ. ζυμαρικά πέννες
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 3 αυγά μεσαία
- 300γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
- 1 & 1/2 κουτ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
Στην πράξη:
- Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το γάλα μαζί με τα αυγά και τα μπαχαρικά.
- Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο, βαθύ πυρέξ και αδειάζουμε τις πέννες ΩΜΕΣ.
- Σκορπάμε τα τυριά πάνω από τις πέννες, το μαϊντανό και αδειάζουμε όλο το μείγμα του μπολ. Θα πρέπει οι πέννες να καλύπτονται από τα υγρά υλικά, σε αντίθετη περίπτωση προσθέτουμε ακόμη λίγο γάλα. Ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί τα υλικά.
- Με ένα κομμάτι διαφανή μεμβράνη σκεπάζουμε καλά το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα (ακόμη και για 15 ώρες) ή τουλάχιστον για 8 ώρες συνεχόμενες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις. Ξεσκεπάζουμε το ταψί κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο ακόμη τυρί. Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι το σουφλέ να φουσκώσει και να κάνει ωραία κρούστα.
- Αφού το σουφλέ ψηθεί, βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 10 λεπτά σερβίρουμε σε κομμάτια.
- Απολαμβάνουμε ζεστό.
Σημ. Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα αλλαντικά τις αρεσκείας μας όπως πχ. μπέικον, ζαμπόν, παριζάκι κ.α.
Καλή σας επιτυχία
Φιλικά
Μαριφάνη
Πολύ καλό καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ!!!!
Διαγραφή