ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ
ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ
Απλό, καθημερινό και ζουμερό φαγάκι για όλη την οικογένεια!
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 κιλό μικρές φτερούγες κοτόπουλου
- 1/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
- χυμός από 2 ζουμερά λεμόνια
- 1 κουτ.σ. κρέμα βαλσάμικου
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουτ.σ. μουστάρδα
- 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 κουτ.γλ. θυμάρι ξερό
- 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
- 1 κουτ.γλ. ρίγανη
- 4-5 πατάτες κομμένες σε χοντρούς κύβους
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στην πράξη:
- Πλένουμε τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε καλά. Τις μεταφέρουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πατάτες.
- Χτυπάμε μέσα σε ένα σέικερ το λάδι,το χυμό λεμονιού μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε τη βινεγκρέτ πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες. Προσθέτουμε και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να σκορπίσουν τα υλικά ομοιόμορφα.
- Διαλέγουμε ένα άνετο ταψί και τακτοποιούμε τα υλικά όμορφα μέσα σε αυτό. Προσοχή! Δεν προσθέτουμε επιπλέον νερό ή άλλα υγρά καθώς οι πατάτες θα κατεβάσουν αρκετά.
- Σκεπάζουμε το ταψί με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κι από πάνω ένα φύλλο αλουμινόχαρτο (στην περίπτωση που έχουμε γάστρα τότε απλά την κλείνουμε με το καπάκι της).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200' βαθμούς για 3/4 της ώρας. Έπειτα ξεσκεπάζουμε κι αφού ανακατέψουμε ελαφρώς τις φτερούγες και τις πατάτες συνεχίζουμε το ψήσιμο κατεβάζοντας όμως τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς ως ότου πάρει το φαγητό ρόδινο όμορφο χρώμα και κάνουν κρούστα οι πατάτες (εάν δούμε ότι τα υγρά σώνονται γρήγορα αλλά οι πατάτες είναι ακόμη σκληρές μόνο τότε περιμετρικά του ταψιού ρίχνουμε ελάχιστο ζεστό νερό).
- Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε το φαγητό μέσα με μισάνοιχτη την πόρτα του για να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις φτερούγες με τις πατάτες ζεστά.
Καλή επιτυχία!
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας