ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΟΥΕΝΟ
ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΟΥΕΝΟ
Τούρτα μπουένο για μικρούς και μεγάλους. Αφράτη, πεντανόστιμη και πολύ εύκολη!
Υλικά:
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
- 3 μεγάλα αυγά ή 4 μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου
- 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 φακελάκι baking powder
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
- 1/3 κουτ.γλ. αλάτι
- 20ml σπορέλαιο
- 125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι:
- 1/2 φλιτζ.τσ. νερό
- 1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
- (1 κουταλάκι λικέρ με γεύση καφέ ή baileys ή kahlua ή κονιάκ , προαιρετικά)
Για την κρέμα μπουένο:
- 200γρ. κρέμα με γεύση μπουένο (στα σούπερ μάρκετ)
- 300γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Για την κρέμα κακάο:
- 200γρ.κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 κουτ. της σούπας κακάο άγλυκο
- 1 κουτ.της σούπας άχνη ζάχαρη
Για την επικάλυψη μπουένο:
- 200γρ. κρέμα με γεύση μπουένο (στα σούπερ μάρκετ)
- 100ml γάλα φρέσκο
Για τη διακόσμιση:
γκοφρέτες Κίντερ μπουένο- Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.Στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν προσθέτουμε την υπόλοιπη μαζί με το σπορέλαιο. Κοσκινίζουμε σε μπολ τα στερεά υλικά. Με μαρίζ ενώνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα αυγών με απαλές κινήσεις ώστε να μη χαθεί ο όγκος. Προσέχουμε να μην μείνουν κάτω κάτω υπολείμματα στερεών υλικών χωρίς να έχουν ενωθεί! Ρυθμίζουμε στα 25 εκ. ένα τσέρκι ( στα 25 εκ. προκύπτουν 3 αφράτα επιμέρους κομμάτια παντεσπάνι και 26 εκ. 3 λεπτότερα) ή αποσπώμενη φόρμα-δαχτυλίδι και το βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Περιμετρικά από την έξω πλευρά της βάσης ασφαλίζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και εσωτερικά στη φόρμα περνάμε τα τοιχώματα με λίγο σπορέλαιο. Αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά (στα 20 λεπτά ελέγχουμε το κέντρο με ένα μαχαιράκι, εάν βγαίνει στεγνό το παντεσπάνι είναι έτοιμο διαφορετικά το αφήνουμε λίγο ακόμα). Μόλις το παντεσπάνι ψηθεί το αφήνουμε μέσα στη φόρμα του να κρυώσει πάνω σε σχάρα. Αφού κρυώσει καλά το χωρίζουμε σε 3 μέρη. Αφήνουμε στην άκρη.
- Για την κρέμα μπουένο χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη ενώνουμε με την κρέμα μπουένο. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Για την κρέμα κακάο χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί κι έπειτα προσθέτουμε το κακάο και την άχνη. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Για το σιρόπι βράζουμε τα υλικά για 2 λεπτά, αποσύρουμε και προσθέτουμε το λικέρ (εάν το επιθυμούμε).
Συναρμολόγηση:
- Τοποθετούμε το τσέρκι με τη διάσταση που το ρυθμίσαμε στη αρχή πάνω σε πιατέλα. Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι και το ραντίζουμε με σιρόπι. Αφού τραβήξει αδειάζουμε τη μισή κρέμα μπουένο. Στρώνουμε το δεύτερο παντεσπάνι και ραντίζουμε με το σιρόπι. Αφού τραβήξει αδειάζουμε την κρέμα κακάο. Κλείνουμε με το τρίτο παντεσπάνι και ραντίζουμε με όσο σιρόπι έμεινε. Επιφανειακά απλώνουμε την υπόλοιπο κρέμα μπουένο. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες ή για 2 ώρες στην κατάψυξη. Ξεφορμάρουμε προσεχτικά.
- Για την γκανάζ μπουένο: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα μαζί με την κρέμα μπουένο μέχρι να ενωθούν καλά. Ανακατεύουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία του και επικαλύπτουμε την τούρτα αφήνοντας να πέσει γύρω γύρω. Στολίζουμε με τα θρυματισμένα βαφλάκια μπουένο και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες ή έως ότου τη σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!
Φιλικά,
Μαριφάνη
Γεια σας, για πόσα άτομα είναι αυτή η συνταγή?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας! Η τούρτα αυτή βγάζει 8 κανονικές μερίδες! Καλή σας επιτυχία
Διαγραφή