ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΨΗΦΙΔΩΤΟ

Σοκολατάκια ψηφιδωτό 

Retro style σοκολατάκια που τα συναντάμε στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων. Τα ονομάζω "ψηφιδωτό " γιατί μοιάζουν λίγο οπτικά με την εν λόγω τεχνική. 

Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο που τα φτιάχνω με τους αγαπημένους μου συνδυασμούς υλικών που ξεχωρίζω! Είναι ένα όμορφο κερασματάκι που γίνεται εύκολα  ένα υπέροχο γιορτινό δώρο από καρδιάς, δώρο! 





Τα υλικά που θα χρειαστούμε (σε ελεύθερες αναλογίες):

  • σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (γάλακτος ή πικρή)
  • σοκολάτα κουβερτούρα λευκή ψιλοκομμένη 
  • κόντιτα πορτοκαλιού 
  • ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης 
  • καρυδόψιχα 
  • αμυγδαλόψιχα 
  • σταφίδες 
  • κανέλα σε σκόνη
  • ξύσμα λεμονιού 
  • γαρίφαλο σε σκόνη 
  • κερασάκια γλασέ


Στην πράξη:

  • Το πρώτο βήμα είναι να λιώσουμε τις σοκολάτες είτε σε μπεν-μαρί είτε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αφού τις λιώσουμε τις ανακατεύουμε λίγο με κουτάλι ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους ελαφρώς. 
  • Το δεύτερο βήμα είναι να σχηματίσουμε τα σοκολατάκια: Απλώνουμε σε μια επιφάνεια αντικολλητικό χαρτί και με κουτάλι ρίχνουμε μικρές ποσότητες από τις λιωμένες σοκολάτες δουλεύοντάς τες ώστε να γίνουν κυκλάκια. Το πάχος να μην είναι πολύ λεπτό αλλά ούτε και πολύ χονδρό.
  • Το τρίτο βήμα είναι να γαρνίρουμε με τα υλικά και τους ξηρούς καρπούς όσο είναι ακόμη ρευστή η σοκολάτα.
  • Ακολουθούν προτεινόμενοι συνδυασμοί βάσει υλικών!
  • Λευκά σοκολατάκια: Βυθίζουμε μισό κερασάκι γλασέ, δίπλα 3-4 σταφίδες, 1 αμυγδαλάκι και λίγα τριμμένα φυστικάκια. Είναι σημαντικό να τα πιέσουμε ελαφρά μέσα στη ρευστή σοκολάτα για να μείνουν στέρεα και να μην ξεκολλάνε όταν σταθούν τα σοκολατάκια μας. Τέλος πασπαλίζουμε λίγο ξύσμα από λεμόνι! Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά πριν τα βγάλουμε από το χαρτί.
  • Σοκολατάκια γάλακτος με πορτοκάλι: Σχηματίζουμε τα σοκολατάκια και βυθίζουμε μερικά κομματάκια κόντιτα πορτοκαλιού, 1 κομματάκι καρυδόψιχα, μερικά κομματάκια φυστίκι Αιγίνης και επιπλέον λίγη καρυδόψιχα τριμμένη σαν σκόνη. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα σε σκόνη και ελάχιστο γαρίφαλο. Αφήνουμε να στεγνώσουν.
  • Δίχρωμα σοκολατάκια: Σχηματίζουμε τα σοκολατάκια με σκούρα κουβερτούρα (υγείας ή γάλακτος) κι αφήνουμε 5 λεπτά να πήξουν ελαφρώς. Με πιρούνι κάνουμε γραμμές με λευκή σοκολάτα και συνεχίζουμε με τους ξηρούς καρπούς. Ο τέλειος συνδυασμός εδώ αποτελείται από κερασάκι γλασέ, αμυγδαλάκι, σταφίδες, φυστίκι και κόντιτα πορτοκαλιού. 

Συσκευάζουμε τα σοκολατάκια είτε μέσα σε ειδικά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής είτε μέσα σε όμορφα κουτάκια. Διατηρούμε τα σοκολατάκια σε ξηρό μέρος.


Καλή σας επιτυχία!

Φιλικά, 

Μαριφάνη 









 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις