Εύκολη χοιρινή τηγανιά
Εύκολη χοιρινή τηγανιά
Κλασικός κρασομεζές για μερακλήδες!
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας βάλλει μέρος κρέατος που να κάνει για τηγανιά)
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά -//-
- 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά -//-
- 2 πιπερίτσες φλωρίνης -//-
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
- χυμός από 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι
- χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι
- 250ml μπύρα χωρίς τον αφρό ή κόκκινο ξηρό κρασί (το κρασί μελώνει τη σάλτσα!)
- 1 1/2 κουτ.γλ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1 1/2 κουτ.γλ. θυμάρι ξερό
- 2 κουτ.γλ. ρίγανη
- 150ml ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στην πράξη:
- Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία το τεμαχισμένο κρέας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ασπρίσει κι έπειτα να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και όλες τις πιπεριές ανακατεύοντάς τα συνεχώς για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σβήνουμε με τη μπύρα ή το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το περιττό αλκοόλ σε μεσαία θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε το λεμόνι, το πορτοκάλι, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο σύμφωνα με τα γούστα μας.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι κι αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό κρατώντας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία την εστία. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν το φαγητό μελώσει και μείνει με τη σάλτσα του είναι έτοιμο. Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 35-40 λεπτά.
- Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή κι αν θέλουμε ραντίζουμε φρεσκοστυμμένο λεμόνι κι επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι για έξτρα πικάντικο αποτέλεσμα.
Πεντανόστιμη συνταγή που σας προτρέπω να δοκιμάσετε!
Καλή σας όρεξη
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας