BLACKFOREST ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΕ ΜΠΟΛ

 BLACKFOREST ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΕ ΜΠΟΛ



Γλυκό διαχρονικό που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου σε όποια μορφή κι αν το συναντήσουμε..

"Μαύρο Δάσος" ή όπως είναι γνωστό "blackforest": συνδυασμός αφράτης σαντιγί, γλυκόξινου βύσσινου και σοκολάτας.

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό γλυκό σε ατομικά μπολ-ποτήρι ώστε να "κλείσετε" γευστικά το γεύμα σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. 





Τα υλικά μας για 8μπολ είναι τα εξής:

  • 1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο
  • 2  κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κοφτές κουταλιές κορνφλάουρ ή 1/2 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια (βρασμού) 
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2 κάψουλες εσάνς βανίλιας
  • 4 κεκάκια σοκολάτας ή swiss roll (τύπου 7 days) κομμένα σε κυβάκια
  • 1 σφηνάκι λικέρ "κιρς" (kirsh) ή  σπιτικό (ή έτοιμο) εμπορίου λικέρ βύσσινο 

Για τη γαρνιτούρα

  • χτυπημένη σαντιγί 
  • 1 φάκελος νιφάδες σοκολάτας


Στην πράξη:

  • Ξεκινάμε με την προετοιμασία των βύσσινων: Σουρώνουμε τα βύσσινα από το χυμό-σιρόπι της κονσέρβας. Από το υγρό αυτό κρατάμε 1/3 της ποσότητας σε ένα φλιτζανάκι και το υπόλοιπο το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το κορν-φλάουρ. Αφού τα ανακατέψουμε καλά, τα βάζουμε σε μεσαία φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Σ' αυτό το σημείο προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά μέχρι να πάρουμε ένα πυκνό γλάσο (τα βύσσινα δεν θέλουμε να λιώσουν απλά να ενωθούν με το σιρόπι). Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσουν. 
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μια πυκνή κρέμα.
  • Ισομοιράζουμε τα ψιλοκομμένα κεκάκια μέσα στα μπολ. Ανακατεύουμε στο ζουμί του φλιτζανιού που κρατήσαμε, το λικέρ και ραντίζουμε τα κεκάκια με κουτάλι. 
  • Γεμίζουμε εναλλάξ τα μπολ με κρέμα-σάλτσα βύσσινο-κρέμα και τέλος γαρνίρουμε με τις νιφάδες σοκολάτας κι επιπλέον σαντιγί εάν μας αρέσει. Καλό θα ήταν να κρατήσουμε λίγο από το μείγμα βύσσινου για να βάλουμε και στο τέλος σαν διακόσμηση.
  • Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο να σταθούν τα γλυκά το λιγότερο 4 ώρες πριν το σερβίρισμα, ιδανικά τα αφήνουμε όλη τη νύχτα.


Καλή σας απόλαυση

Φιλικά,

Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις