Χτυπητή σαλάτα
Χτυπητή σαλάτα
Πολύ θα την πουν "τυροκαυτερή" και θα έχουν δίκιο. Η "χτυπητή" σαλάτα αποτελεί ένα πεντανόστιμο πικάντικο έδεσμα που ανήκει στην κατηγορία "αλοιφές" μόνο που την ετοιμάζουμε στο χέρι. Πολύ νόστιμος μεζές που "τραβάει" παγωμένα αναψυκτικά και μπύρα ιδιαίτερα το καλοκαίρι μαζί με κάποια συμπληρωματικά συνοδευτικά.
Δοκιμάστε τη χτυπητή... όμως προσοχή! "Τυροκαίει"!!!
Υλικά:
- 150γρ. μυζήθρα (εγώ έβαλα τηνιακή από τον τόπο μου...)
- 150γρ. φέτα μαλακή
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά καυτερή ξεσποριασμένη και κομμένη στη μέση
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μισή πιπέρι να μοιάζει με πάστα. Σε μπολ λιώνουμε με πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά όμως κρατάμε στην άκρη την άλλη μισή πιπεριά ακέραιη. Ψιλοκόβουμε τη μισή πιπεριά που κρατήσαμε σε πολύ μικρά κομματάκια (με το χέρι). Ενώνουμε το μείγμα τυριών με την πάστα πιπεριάς και τα κομματάκια ψιλοκομμένης πιπεριάς. Διορθώνουμε το αλάτι εάν κρίνουμε απαραίτητο. Για πιο πικάντικη γεύση προσθέτουμε επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διατηρούμε την χτυπητή σαλάτα σε δοχείο μέσα σε τάπερ εντός ψυγείου για έως και 4 ημέρες.
Υπέροχος μεζές για μπύρα!
Καλή σας απόλαυση!
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας