Πιλάφι με σάλτσα τόνου

Πιλάφι με σάλτσα τόνου

Φαγητό γρήγορο, εύκολο και πολύ χορταστικό! Μπορεί να αποτελέσει ένα κυρίως γεύμα συνοδεία εποχιακής σαλάτας ή ως συμπληρωματικό έδεσμα στα πλαίσια ενός γεύματος με θαλασσινά.


Υλικά για 4 άτομα:
  • 4 κονσέρβες τόνος σε λάδι (των 150γρ έκαστη)
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλα καρότα τριμμένα 
  • 200γρ ντοματοπελτές (ένα μικρό κονσερβάκι) 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 γεμάτο κρασοπότηρο κόκκινο κρασί ξηρό ή ημίγλυκο 
  • 150γρ. κάπαρη ξυδιαστή στραγγισμένη
  • 1 κουταλάκι γλ.ζάχαρη
  • 2 κουτ.γλ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ό.τι αφορά το ρύζι η επιλογή της ποικιλίας είναι ελεύθερη, προσωπικά επιλέγω το  barboiled.


Στην πράξη:

  • Για αρχή στραγγίζουμε το λάδι από τις κονσέρβες σε ένα μπολ κι ύστερα το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με το σκόρδο κι έπειτα μαραίνουμε λίγο το καρότο. Συνεχίζουμε με τον τόνο και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να απορροφηθούν τα περίσσια υγρά των υλικών. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτει τα υλικά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προς το τέλος ρίχνουμε και την κάπαρη. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο εάν κρίνουμε απαραίτητο.
  • Ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας κι αφού γίνει το λαδώνουμε ελαφρώς.
  • Σερβίρουμε το ρύζι σε πιατέλα και πάνω του η σάλτσα. 

Καλή σας όρεξη
Φιλικά,
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις