Γαρίδες σουβλάκι
Γαρίδες σουβλάκι
Φανταστικός θαλασσομεζές για συντροφιά στο ούζο! Μια πολύ νόστιμη εκδοχή γαρίδας σε περιόδους νηστείας ή απλά όταν θέλουμε να φέρουμε τις μυρωδιές του καλοκαιριού λίγο πιο εύκολα...στο πιάτο μας...
Συνταγή εύκολη και πολύ γρήγορη!
Υλικά για 2 άτομα:
- 1/2 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
- χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι
- 1/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Επιπλέον χρειαζόμαστε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
Στην πράξη:
- Πλένουμε στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τις γαρίδες. Περνάμε προσεχτικά σε καλαμάκια τις γαρίδες, ιδανικά τσιμπάμε 5 κομμάτια ανά ξυλάκι. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδειάζουμε τα καλαμάκια το ένα δίπλα στο άλλο.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ ή σέικερ το λάδι με το χυμό, την πάπρικα και το ξύσμα. Περιχύνουμε πάνω από τις γαρίδες τη μαρινάδα και με πινέλο τις αλείφουμε.
- Από απόσταση αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
- Απολαμβάνουμε τα σουβλάκια γαρίδας ζεστά ραντισμένα με φρέσκο λεμόνι.
Καλή σας όρεξη
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας