Φλογέρες με πάριζα και φέτα

 Φλογέρες με πάριζα και φέτα

Υπέροχο και γευστικό ορεκτικό που στέκεται επάξια σε κάθε ειδική περίσταση. Παίρνει τη θέση της κλασικής πίτας ανάμεσα στα υπόλοιπα εδέσματα του τραπεζιού και συντροφεύει με τον πιο γευστικό τρόπο την μπύρα μας. 

Ορεκτικό που αρέσει στα περισσότερα παιδάκια...μικρά και μεγάλα! Γίνονται με λίγα υλικά και είναι έτοιμες σε χρόνο ρεκόρ!!!

Η δόση βγάζει αρκετά κομμάτια γι'αυτό εάν θέλετε λιγότερα κομμάτια θα προσαρμόσετε ανάλογα και τη δοσολογία των υλικών.


Ας ξεκινήσουμε..

Αυτά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  • 1 πακέτο νωπό φύλλο κρούστας για πίτες
  • 1/2 κιλό φέτα 
  • 35 φέτες πάριζα λεπτοκομένες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος, ποσότητα σύμφωνα με τα γούστα
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σπορέλαιο για το άλλειμα των φύλλων και επιπλέον για το τηγάνισμα
Στην πράξη:
  • Κόβουμε τα φύλλα κρούστας ακριβώς στο σημείο που διπλώνουν μέσα στη συσκευασία κι έπειτα σε 3 επιμέρους κάθετες λωρίδες.
  • Σε μπολ λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  • Παίρνουμε τις φέτες πάριζας και τις κόβουμε στη μέση.
  • Πιάνουμε ένα ένα μακρόστενο φύλλο και το ραντίζουμε ελαφρά με σπορέλαιο.  Βάζουμε κατά μήκος από 2 κομμάτια πάριζας το ένα κάτω από το άλλο και απλώνουμε πάνω τους μια ποσότητα γέμισης τυριού πατώντας ελαφρά με το κουταλάκι να ισιώσει. Διπλώνουμε τις 4 πλαϊνές άκρες προς τα μέσα και ρολλάρουμε προσεχτικά σε κύλινδρο. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά μας.
  • Ραντίζουμε ελαφρά με ελάχιστο νερό τις ενώσεις για να κολλήσουν καλά.
  • Ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και τηγανίζουμε τις φλογέρες μας γυρίζοντας τις απ' όλες τις πλευρές να ροδίσουν ομοιόμορφα. Εάν παίρνουν χρώμα απότομα σημαίνει ότι πρέπει να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία του ματιού στο μέτριο. Ο χρόνος τηγανίσματος δεν ξεπερνάει το 1 λεπτό συνήθως. 
  • Στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και....απολαμβάνουμε ζεστές!!!


Σημ. Οι φλογέρες εκτός από τηγανιτές μπορούν να γίνουν και ψητές στο φούρνο, βάζοντάς τες μέσα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 180' βαθμούς κελσίου. 

Καλή σας όρεξη

Σας φιλώ:*

Μαριφάνη








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις