Σοκολατάκια μαρασκίνο
Σοκολατάκια μαρασκίνο
Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ρετρό φοντάν που γέμιζαν τις βιτρίνες των κλασικών ζαχαροπλαστείων. Είναι τα σοκολατάκια που πρόσφεραν στις γιορτές μαζί με το λικεράκι πριν καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι. Τελικά ποιο είναι αυτό; Μα τα κερασάκια μαρασκίνο που λούζονταν μέσα στη σοκολάτα μέχρι και το κοτσανάκι τους... Το δικό μου χέρι προσπάθησε, σίγουρα μπορώ και καλύτερα.. Η διαδικασία είναι πανεύκολη πάντως...
Ζουμερά σοκολατάκια μαρασκίνο που με μια μπουκιά ταξιδεύεις σε άλλες εποχές!
Αξίζει για την εμπειρία τουλάχιστον, και για την πρωτοτυπία να τα δοκιμάσετε έστω και 1 φορά!!!
Εκτός από κέρασμα δίπλα στο λικεράκι είναι μια εξαιρετική ιδέα για να γαρνίρουμε τούρτες, πάστες και κορμούς.
Σ'αυτή τη συνταγή η δοσολογία είναι κατά προσέγγιση, και τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
- κερασάκια μαρασκίνο για κοκτέιλ με το κοτσάνι τους (πωλούνται μέσα σε βαζάκια με σιρόπι σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
- σοκολάτα κουβερτούρα σκούρη (για κάθε 10 κερασάκια χρειαζόμαστε σχεδόν 125 γραμμάρια σοκολάτας)
- λικέρ κεράσι προαιρετικά για έξτρα άρωμα (όχι βύσσινο)
- τρούφα σοκολάτας για διακόσμηση
Πώς εργαζόμαστε:
- Στραγγίζουμε από το σιρόπι τα κερασάκια χωρίς να κοπεί το κοτσάνι τους και τα βάζουμε σε ένα μπολάκια με λίγο λικέρ. Σκεπάζουμε το μπολάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ ώστε να πάρουν το άρωμα του λικέρ. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, όποιος δεν επιθυμεί την έξτρα εσάνς κερασιού προχωράει στο επόμενο βήμα.
- Βάζουμε 2-3 φύλλα απορροφητικό χαρτί κουζίνας και απλώνουμε τα κερασάκια να στεγνώσουν από τα υγρά. Περιμένουμε λίγη ώρα γιατί είναι σημαντικό να στεγνώσουν καλά πριν βουτηχτούν στη σοκολάτα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και τη διατηρούμε ρευστή.
- Με ένα πιρουνάκι ρίχνουμε ένα ένα τα μαρασκίνο μέσα στη σοκολάτα. Για λόγους οικονομίας μπορούμε να παραλείψουμε την επικάλυψη σοκολάτας μέχρι το κοτσανάκι αλλά να περιοριστούμε μόνο στο βασικό στρογγυλό μέρος του κερασιού. Έπειτα πασπαλίζουμε λίγη τρούφα.
- Μεταφέρουμε ΟΡΘΙΑ τα μαρασκίνο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί κι έπειτα βάζουμε στο ψυγείο.
Διατηρούμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για 4-5μέρες!
Καλή σας επιτυχία ❤️
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας