Λουκανικάκια κοκτέιλ με μπέικον

Λουκανικάκια κοκτέιλ με μπέικον


Μεζεδάκι εύκολο για την παρέα και για το πάρτι. Οικονομικό, με πολύ απλά υλικά αυτά τα λουκανικάκια φτιάχνονται γρήγορα και συνοδεύουν εξαιρετικά την μπύρα και το κρασάκι.




Για 1 δόση θα χρειαστούμε:

  • 1 συσκευασία μίνι λουκανικάκια τύπου Φρανκφούρτης (αναγράφουν "κοκτέιλ" ή "party") ή ολόκληρα λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης κομμένα σε επιμέρους κομμάτια 
  • μπέικον καπνιστό ή απλό σε φέτες (όσα λουκανικάκια περιέχει η συσκευασία άλλες τόσες φέτες μπέικον)
  • 1/3 κρασοπότηρου ελαιόλαδο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (απαλή ή πικάντικη)
  • 1 κοφτό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • λίγη ρίγανη ή θυμάρι ξερό
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στην πράξη:

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη..

  • Ανακατεύουμε είτε μέσα σε μπολ είτε μέσα σε σέικερ το λάδι, τους χυμούς, τη μουστάρδα, την κέτσαπ και την πάπρικα να προκύψει μια πορτοκάλι σαλτσούλα.Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι (εάν χρησιμοποιηθεί αντικολλητικό ταψί δεν χρειάζεται το χαρτί).
  • Τυλίγουμε κάθε λουκανικάκι με μια φέτα μπέικον και το συγκρατούμε με οδοντογλυφίδες. Αραδειάζουμε τα λουκάνικα το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα πάνω στα λουκανικάκια και την αλείφουμε με πινέλο.
  • Πασπαλίζουμε πάνω τους την πάπρικα, τα καρυκεύματα και τη ρίγανη ή το θυμάρι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις για 20' λεπτά ή έως ότου ροδίσουν και ξεροψηθούν.


Απολαμβάνουμε ζεστά ή και κρύα!


Καλή σας όρεξη!

Σας φιλώ:*

Μαριφάνη ❣️



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις