Σαλάτα κηπουρού της Μαριφάνης
Σαλάτα κηπουρού της Μαριφάνης
Μια πεντανόστιμη σαλάτα σας έχω για σήμερα, με λαχανικά εποχής και υπέροχη σως. Η σαλάτα "κηπουρού της Μαριφάνης" αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό σε πιάτα κρεατικών αλλά και μια ωραία ιδέα για διάφορα σνακ! Κι αν φαίνεται απλή σε υλικά και όψη, κρύβει μέσα της μια πραγματικά αριστοκρατική γεύση!
Υλικά για μία οικογενειακή σαλάτα:
- 4 καρότα τριμμένα
- 1/2 λευκό λάχανο τριμμένο
- 1/2 κόκκινο λάχανο τριμμένο
- 2 ξινόμηλα τριμμένα
- μερικά φύλλα ρόκας (προαιρετικά)
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 μικρό βάζο μαγιονέζα
- 2κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικου
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξύδι λευκό
- 1/3 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκειά
- αλάτι (δοσολογία κατά τα γούστα)
Στην πράξη:
- Σε μπολ αναμειγνύουμε πολύ καλά το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, την κρέμα βαλσάμικου, το λάδι, το αλάτι, την πάπρικα και το λευκό ξύδι. Η απόχρωση της σως θα είναι ανοιχτό σωμόν λόγω της κρέμας βαλσάμικου.
- Σε μεγαλύτερο μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά και την σως. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολυ καλά, σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Κατά το σερβίρισμα εάν θέλουμε γαρνίρουμε λίγες επιπλέον σταγόνες κρέμα βαλσάμικου.
Η σαλάτα αυτή διατηρείται στο ψυγείο για έως και 3 μέρες!
Συνοδεύει εξαιρετικά τα κρεατικά σχάρας καθώς επίσης αποτελεί πεντανόστιμη γέμιση για κρύα σάντουιτς και hot-dog!
Καλή σας όρεξη
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη ❣️
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας