Παϊδάκια στο φούρνο σαν ψησταριάς | προβατίνα στο φούρνο
Παϊδάκια στο φούρνο σαν ψησταριάς | προβατίνα στο φούρνο
Φανταστικός τρόπος να κάνετε παϊδάκια με τον λιγότερο κόπο και μπελάδες! Το πλέον ενδεδειγμένο σύστημα που έχω σκεφτεί για μπάρμπεκιου...αλλά χωρίς μπάρμπεκιου!
Μπορεί να μην μύριζει το κρέας αυτή την ιδιαίτερη μυρωδιά από τα κάρβουνα, όμως είμαι βέβαιη ότι θα σας καλύψει αυτήν την ανάγκη πολύ εύκολα, πρακτικά και γρήγορα!
Υλικά για 2 άτομα
- 1 κιλό παϊδάκια (από προβατίνα επέλεξα εγώ)
- 2/3 κρασοπότηρου ελαιόλαδο
- 1 κύβος νοστιμιάς με γεύση κρέατος
- ρίγανη (κατά τα γούστα)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά τα γούστα)
Τα εργαλεία που θα πρέπει απαραίτητα να έχουμε είναι:
Μια σχάρα και ένα ταψί τα οποία θα πρέπει να έχουν παρόμοιες διαστάσεις ούτως ώστε το ένα να στερεώνει το άλλο.
Πώς τα φτιάχνουμε:
- Ανάβουμε το φούρνο μας στους 230 βαθμούς με αντιστάσεις να κάψει πολύ καλά.
- Βάζουμε ένα ταψί με νερό στην πρώτη θέση του φούρνου μετρώντας από κάτω προς τα πάνω.
- Χτυπάμε σε σέικερ το λάδι με τον κύβο θρυμματισμένο και το αλατοπίπερο(δεν το παρακάνουμε με το αλάτι γιατί ο κύβος είναι ήδη αρμυρός).
- Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα παϊδάκια. Τα αλείφουμε με το μείγμα μέσα σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε και τη ρίγανη. Με τα χέρια μας τα ανακατεύουμε να πάνε καλά τα αρτύματα σε όλες τις πλευρές του κρέατος.
- Παίρνουμε το ταψί και στερεώνουνε πάνω του τη σχάρα. Αλείφουμε τη σχάρα με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τα παϊδάκια πάνω στη σχάρα το ένα δίπλα στο άλλο και με γρήγορες κινήσεις τοποθετούμε αυτό το "σύστημα" αυτοσχέδιας ψησταριάς στη μεσαία θέση του φούρνου.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά ή έως ότου δούμε ότι έχει ξεροψηθεί η πάνω πλευρά. Έπειτα βγάζουμε και με σύντομες κινήσεις με τσιμπήδα γυρίζουμε τα παϊδάκια από την άλλη πλευρά τους. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη να ξεροψηθούν.
- Τα παϊδάκια είναι έτοιμα!!!
- Τα απολαμβάνουμε αμέσως ζεστά αφού πρώτα τα ραντίσουμε με φρέσκο λεμόνι!
Σημειώσεις:
Το σύστημα με το ταψί και της σχάρα είναι μια "απομίμηση" ψησίματος πάνω σε ψησταριά με κάρβουνα. Με αυτόν τον τρόπο τα λίπη και τα λάδια δεν θα λερώσουν το φούρνο μας και θα πέσουν μέσα στο ταψί που στερεώνει τη σχάρα αφήνοντας όμως τα αρώματα από τα λίπη του κρέατος. Η δυνατή θερμοκρασία και το σχετικά σύντομο ψήσιμο είναι αυτό που θα εξασφαλίσει αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό της ψησταριάς. Το ταψί με το νερό στο κάτω μέρος του φούρνου θα βοήθησει να γίνουν υδρατμός ο οποίος θα κάνει το ψαχνό του κρέατος μαλακό και το υπόλοιπο μέρος ξεροψημένο χωρίς όμως να είναι στεγνό!
Για μέγιστα αποτελέσματα ετοιμάζουμε τη μαρινάδα και μαρινάρουμε τα παϊδάκια από το προηγούμενο βράδυ μέσα σε μπολ εντός ψυγείου και τυλιγμένο με μεμβράνη.
Η επιλογή του κρέατος είναι τυχαίο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παϊδάκια από άλλο είδος κρέατος.
Δοκιμάστε το!!!
Καλή σας όρεξη
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας