ΡΑΦΑΕΛΟ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ
ΡΑΦΑΕΛΟ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ
Φανταστικά, κλασικά λευκό τρουφάκια με καρύδα κι αμύγδαλο που δένουν αρμονικά με τη γλυκόξινη γεύση του βύσσινου!
Υπέροχο κέρασμα για όλες τις εποχές του χρόνου!!!!
Υλικά για 20 μικρά κομμάτια
- 350 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 100 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ανάλατα αλεσμένα να γίνουν σκόνη
- 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
- 1 καπάκι λικέρ πικραμύγδαλο/ καρύδα/μαστίχα
- 50ml γάλα
- 1 κάψουλα βανίλια
- 70 γρ. ινδοκάρυδο + επιπλέον για το τύλιγμα
- γλυκό κουταλιού βύσσινο για το γέμισμα
Πως τα φτιάχνουμε:
- Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσουν και να γίνουν σαν λεία κρέμα.
- Βάζουμε σε μπολ τη σκόνη αμυγδάλου μαζί με την καρύδα, το λικέρ, τη βανίλια και τέλος αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας. Με σπάτουλα τα αναμειγνύουμε καλά να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά και να γίνουν ζύμη.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα ισόπαχα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 3 ώρες κι έπειτα με κουτάλι κόβουμε ίσες ποσότητες ζύμης τις οποίες πλάθουμε σε μπαλάκια.
- Κυλάμε κάθε μπαλάκι στο επιπλέον ινδοκάρυδο να κολλήσει πάνω του. Πιέζουμε με το δάχτυλό μας στο κέντρο κάθε μπαλίτσες και σ'αυτό το σημείο της λακούβας βάζουμε από 1-2 βυσσινάκια από γλυκό κουταλιού αφού πρώτα τα στραγγίξουμε από το περιττό σιρόπι.
- Φυλάμε τα ραφαέλο μέσα σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι την κατανάλωσή τους.
Σημ. Τα Ραφαέλο στην αρχή φαίνονται μαλακά όμως στο ψυγείο σφίγγουν εντελώς!
Καλή σας επιτυχία!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας