ΜΟΥΣ ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΜΕΛΙ |9 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ

ΜΟΥΣ  ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΜΕΛΙ 

Πέρασαν κιόλας 9 χρόνια από την πρώτη συνταγή που ανέβηκε σε αυτό το blog. Όπως καταλάβατε, οι "λιχουδιές" έχουν γεννέθλια!!! Η ιδέα ξεκίνησε όταν εκείνο το καλοκαίρι ήθελα να βρω μια δημιουργική δραστηριότητα ώστε να γεμίζω το χρόνο μου μέσα στις διακοπές μου. Ο σκοπός δεν ήταν απλά να ανοίξω μια σελίδα και να γράφω ό.τι μου κατεβάζει ο νους..Την εποχή εκείνη το blogging ήταν μια φρέσκια ιδέα παράθεσης πληροφοριών και ιδεών-θα λέγαμε μιας μορφής on-line  ηλεκτρονικό ημερολόγιο κι εγώ ανήκα στη δεύτερη γενιά του. Άπειρη κι ενθουσιώδης καθώς ήμουν,  έχοντας υπόψη ιδέες για μικρά μεζεδάκια και φοιτητικά φαγητά πήρα το ρίσκο να ξεκινήσω να τις  διατυπώνω και να τις μοιράζομαι. Στην αρχή ήμουν μια "σταγόνα μες στον ωκεανό", ένας ακόμη άνθρωπος που άρχισε να γράφει μέσα στον κυβερνοχώρο. Με τον καιρό μελετούσα όποια πληροφορία έπεφτε στα χέρια μου και ξεκίνησα τα πειράματα μου. Μέσα στο χρόνο που περνούσε μαζί με το blog απέκτησα  εμπειρία άλλα κι αισθητική. Μαζί με αυτό εξελισσόμουν κι εγώ τόσο ως μαγείρισσα όσο και σαν χαρακτήρας. Έμαθα να τρώω και να ανακαλύπτω νέες γεύσεις μπαίνοντας στη διαδικασία της πρακτικής...και της δοκιμής. Αργότερα το blog απέκτησε άλλη δυναμική, διαδόθηκαν οι πληροφορίες του και πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να νιώθω υπερήφανη για όλες τις τεχνικές που ανακάλυψα εντελώς μόνη μου βάσει της λογικής και του ενστίκτου μου. Το blog ποτέ δεν είχε κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ήταν και είναι δωρεάν. Κατόπιν αιτημάτων με τον καιρό ευελπιστώ να έχω το χρόνο να το εξελίξω και να το μεταφέρω σε νέες πλατφόρμες.  Όμως πάντα το blogging θα έχει μια ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις μου, γιατί μου επιτρέπει να αναφέρω όσες λεπτομέρειες θέλω όποια στιγμή θέλω σε σχετικά σύντομο χρόνο.

Όλα αυτά βέβαια  καμία σημασία δεν θα είχαν αν δεν ήσασταν όλοι εσείς να με εμπιστεύεστε και να γεύεστε τις λιχουδιές μου μέσα από τις πληροφορίες μου. 

Σας ευχαριστώ θερμά από καρδιάς για τα 9 χρόνια στήριξης!!!! 

Τώρα θα σας κεράσω ένα γλυκάκι να γιορτάσουμε μαζί!!!!

Περάστε για μια μους δροσερή και ανάλαφρη...!


Τα υλικά μας για 3 μερίδες:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα 
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο άγλυκο
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές μέλι
  • 1 καπάκι λικέρ caffe-κακάο ή κουαντρό
  • φρέσκα φρούτα εποχής για το γαρνίρισμα

Πώς τις φτιάχνουμε:

  • Σε έναν μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το μέλι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια ωραία σοκολατένια σως και να λιώσουν οι σβόλοι. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε το μείγμα για κρυώσει. Αφού κρυώσει ρίχνουμε και το ποτό.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Παίρνουμε μία κουταλιά σαντιγί και την ενώνουμε στο μείγμα σοκολάτας. Έπειτα ενσωματώνουμε σιγά σιγά στο μπολ με την υπόλοιπη σαντιγί κανόνας απαλά διπλώματα από κάτω προς τα πάνω.
  • Μοιράζουμε σε μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα της επιλογής -λόγω εποχής εγώ προτίμησα βανίλιες και σταφύλι- κι απολαμβάνουμε!!!


Καλή σας επιτυχία ❤️

Σας ευχαριστώ και πάλι

Μαριφάνη





Σχόλια


  1. Να πολυχρονέψουν μαζί με σένα οι λιχουδιές σου ,να γεμίζουν με τέρψη τους αισθητήρες των γεύσεων όλων μας και οι δημιουργίες σου ν' απλώνονται στα πέρατα !!
    Καλές και ευλογημένες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις