ΠΑΞΙΜΑΔΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
ΠΑΞΙΜΑΔΟΣΑΛΑΤΑ ΔΡΟΣΕΡΗ
Υπέροχη δροσερή σαλάτα με χειροποίητη πάστα ελιάς σαν μια παραλλαγή του κλασικού μας ντάκου! Χορταστική και δυναμωτική ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά για 1 μεγάλη σαλάτα 2 ατόμων:
- 6 παξιμαδάκια κρίθινα
- 1 μεγάλη ντοματα κομμένη σε καρέ
- 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
- 3 κουταλιές της σούπας cottage cheese
- 20 ελιές Καλαμών
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 3 κουτ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλ. ξύδι
- ρίγανη
- 5 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε τις ελιές και αφαιρούμε τον πυρήνα. Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις αλέθουμε μαζί με το σκόρδο, το ξύδι, 2 τσιμπιές αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο ώστε να γίνουν πάστα.
- Σπάμε τα παξιμάδια και τα βάζουμε σε πιατέλα. Από πάνω σκορπάμε τη ντομάτα κι έπειτα το κρεμμύδι.
- Συνεχίζουμε με το τυρί cottage και τέλος στην κορυφή απλώνουμε την πάστα ελιάς.
- Ραντίζουμε τη σαλάτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε ρίγανη. Τέλος γαρνίρουμε με τον φρέσκο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας