ΠΑΓΩΤΟ CREAM AND COOKIES
ΠΑΓΩΤΟ CREAM AND COOKIES
Παγωτό που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους γιατί κρύβει μέσα του τα αγαπημένα μας γεμιστά μπισκότα σοκολάτας!
Λαχταριστό και υπέροχο!
Κρατήστε τη συνταγή μου και απολαύστε το όσο κι εμείς!
Στο τέλος του κειμένου θα δείτε την εναλλακτική λύση των υλικών ως απλούστερη εκδοχή αλλά εξίσου νόστιμη!
Υλικά:
- 1 κονσέβρα ζαχαρούχο γάλα κρύο από το ψυγείο
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο
- 1 φακελάκι βανιλέτα
- 1 καπάκι λικέρ bailey's ή άλλο ανάλογο με γεύση κρέμας ή απλό μπράντυ
- 180 γρ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος κι αφού αρχίσει να στέκεται βάζουμε το μασκαρπόνε. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα να ενωθεί στο μείγμα και τέλος το λικέρ και τις βανίλιες.
- Αφού το μείγμα πήξει καλά και μοιάζει με σαντιγί προσθέτουμε τα μπισκότα και με μαρίζ τα ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα να σκορπιστούν καλά μέσα στο μείγμα.
- Μεταφέρουμε το παγωτό σε σκεύος που κλείνει καλά, κολλάμε ένα κομμάτι μεμβράνης στην επιφάνεια και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
- Σερβίρουμε με τριμμένα μπισκότα σοκολάτας ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας.
Σημείωση: Το μασκαρπόνε δίνει καταπληκτική υφή και γεύση στο συγκεκριμένο παγωτό. Εάν δεν θέλουμε όμως να το χρησιμοποιήσουμε για ειδικούς λόγους τότε το αναπληρώνουμε αυξάνοντας τη δοσολογία της κρέμας γάλακτος κατά 200 γρ. επιπλέον δηλαδή συνολικά 500γρ. Έχω δοκιμάσει και τις 2 εκδοχές και μου άρεσαν εξίσου! Επιπλέον με αυτά τα υλικά μπορούμε να φτιάξουμε τούρτα παγωτό με την ίδια γεύση!
Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Πολύ ωραίο θα το κάνω !!μπράβο Μαριφάνη για την άριστη προσπάθεια που κάνεις σε ότι παρασκευάζεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυρία Άννα σας ευχαριστώ θερμά ❣️ Καλή επιτυχία εάν τελικά αποφασίσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή!!! Σε λίγες μέρες θα γράψω καινουρια συνταγή για παγωτό καραμέλα χωρίς ζάχαρη!!!
ΔιαγραφήΚαλή μου Μαριφάνη σήμερα το βράδυ το έφτιαξα και έχει πραγματικά βελούδινη υφή τρώγεται πριν καν παγώσει ,σαν κρέμα .
ΔιαγραφήΕίδα την ιδιαίτερη παρασκευή της καραμελας που μας παρουσίασες και ειλικρινά με εντυπωσίασες με την ευρηματικότητα σου .Σε παρακολουθώ ανελλιπώς και θα το φτιάξω. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας.
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την καταγωγή σου , η προσπάθεια σου τιμά και το νησί μας .Να έχεις πάντα επιτυχίες σε όλες σου τις προσπάθειες.Με εκτίμηση.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια!!! Χαίρομαι που σας άρεσε το παγωτό μου! Αύριο 27/6 θα ανεβάσω και το παγωτό καραμέλα ! Θα είναι μια πραγματικά πρωτότυπη συνταγή με πολύ ποιοτικά υλικά!!! Έχετε κάποια σχέση με την Τήνο???
ΔιαγραφήΝαι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τήνο , τώρα ζω στο Μαρούσι ,γνωρίζω τον πατέρα σου και την οικογένειά του.
ΔιαγραφήΖαχαρίου είναι το συζυγικό μου επίθετο. Το πατρικό μου είναι Σιώτου .
Το παγωτό εκπληκτικό . Θα κάνω και την καραμέλα!!
ΔιαγραφήΕπιτρέψτε μου να κάνω μια αναφορά στον μπαμπά μου!!! Σίγουρα θα σας θυμηθεί!!! Κάντε και το"εναλλακτικό"παγωτό καραμέλα!!!! Σκέτο βελούδο!!!!
ΔιαγραφήΚαι βέβαια σου το επιτρέπω. Θα του πεις ότι οι γονείς μου είχαν βιβλιοπωλείο, ο δε σύζυγος μου είναι ο Μηνάς Ζαχαρίου που τον γνωρίζει από τα χρόνια που οι θείοι τους είχαν ναυτικά πρακτορεία .
ΔιαγραφήΚαι γιατί είσαι της λεπτομέρειας να σ' ενημερώσω,στο f/b βγαίνω ως Ελένη Ζήτα. Καλό μήνα !!
Σας βρήκα!!! Καλημέρα και καλό μήνα να έχετε!!!!
ΔιαγραφήΕκπληκτική συνταγή σίγουρα τέλεια γεύση!Συγχαρητήρια κορίτσι μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι στ'αληθεια πολύ πετυχημένο αυτό το παγωτάκι!!! Σας ευχαριστώ πολύ :*
ΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΚΕΡ Η ΜΠΡΑΝΤΥ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας! Δεν πειράζει, μην το βάλετε καθόλου! Καλή σας επιτυχία ❤️
Διαγραφή