ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ
ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ
Καλοκαιρινό πεντανόστιμο ορεκτικό! Συνοδεύει υπέροχα τα πιάτα κρεατικών ενώ μάλιστα μ' αυτήν μπορούμε να φτιάξουμε κρύα ορεκτικά όπως
καναπεδάκια για μπουφέ και να συνοδεύσουμε γευστικά το κρασί μας με κριτσινάκια σαν ντιπ.
Υλικά:
- 200 γρ. φέτα σκληρή ελαφρώς πικάντικη θρυμματισμένη
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη (γλυκειά)
- 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ.γλ. ρίγανη
- 1/3 κουτ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
- πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και το σκόρδο και τα αλέθουμε για 30 δεύτερα. Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη μέχρι να γίνει το περιεχόμενο αλοιφωτό. Εάν θέλουμε να "βρίσκουμε" μερικά κομματάκια τυριού τότε τα μειώνουμε στο μισό το χρόνο άλεσης.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κι αναλόγως διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Ιδανικά κλείνουμε αεροστεγώς και βάζουμε την τυροσαλάτα να σφίξει στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σερβίρουμε την τυροσαλάτα πάνω σε ψωμί κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγη πάπρικα που ταιριάζει καταπληκτικά με τις γεύσεις!
Σημ. Για καλύτερα αποτελέσματα κάνουμε τη διαδικασία στο χέρι με τη βοήθεια πιρουνιού σαν χτυπητή σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας