ΑΥΓΟΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ || ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
ΑΥΓΟΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ || ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Όταν σε πιάνει πείνα και δεν έχει....φαγητό το τσουκάλι σου στο σπίτι η πρώτη σκέψη είναι να τηγανίσεις 2 αυγά και καμιά πατάτα. Δες όμως τώρα πως μπορείς να το κάνεις λίγο πιο... μοντέρνο κι ακόμη πιο γρήγορο αυτό το λατρεμένο πιάτο βάζοντας τα όλα μαζί να μαγειρευτούν με ένα κόπο μόνο! Το... έξτρα της υπόθεσης είναι το λουκάνικο που προσθέτω όπως θα δείτε και κάνει ένα πραγματικά πεντανόστιμο πιάτο για τις ημέρες που δεν έχεις χρόνο!
Πάρε μια γεύση...
Υλικά για 2-3 άτομα:
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές ράβδους ή 500 γρ έτοιμες προτηγανισμένες
- 4 αυγά
- 3 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης κομμένα σε χοντρά φετάκια
- 1/3 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα άνετο τηγάνι λάδι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Το λάδι δε χρειάζεται να φτάνει έως πάνω αρκεί να βρέχονται οι πατάτες. Με κουτάλα γυρίζουμε συνεχώς τις πατάτες μέσα στο λάδι να ψηθούν σωστά απ' όλες τις πλευρές τους. Εάν χρησιμοποιήσουμε προτηγανισμένες πατάτες τότε ακολουθούμε τους χρόνους που προτείνονται στις οδηγίες της συσκευασίας υπολογίζοντας όμως και πάλι ότι δεν πρέπει να ροδίσουν εντελώς. Σ΄αυτό το σημείο σκορπάμε τις φέτες λουκάνικου και τις αφήνουμε να τηγανιστούν κι αυτές για 2-3λεπτά ανάμεσα στις πατάτες.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά του ματιού και περιχύνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω από τις πατάτες και τα λουκάνικα ανακατεύοντάς τα όλα καλά για 2-3 λεπτά. Όταν τα αυγά ψηθούν ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά είναι έτοιμα!
- Στραγγίζουμε πολύ καλά με τρυπητή κουτάλα το φαγητό και το σερβίρουμε μαζί με αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί...Σ'εμένα αρέσει να έχω δίπλα στο πιάτο μου κέτσαπ και κάθε πιρουνιά να κάνει πρώτα μια...βουτιά μέσα στη σάλτσα!!!
Φανταστικό γρήγορο φαγάκι για τις ημέρες που δεν υπάρχει χρόνος...
Καλή σας όρεξη ❣️
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας