ΔΡΟΣΕΡΗ ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ || ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ||ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ || ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΔΡΟΣΕΡΗ ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ || ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ||ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ|| ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Παντζαροσαλάτα: Μια άκρως υγιεινή και δροσερή σαλάτα η οποία συνοδεύει τέλεια τα πιάτα θαλασσινών!
Δείτε παρακάτω πως μ' αρέσει να την ετοιμάζω όπως επίσης μια εκπληκτική ιδέα για σνακ που θα λατρέψουν ακόμη και τα δύσκολα παιδάκια σας!


Υλικά για την παντζαροσαλάτα κλασική (για 4 μερίδες)
  • 4 παντζάρια βρασμένα, στραγγισμένα και κομμένα σε φετάκια
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 230 ml μαγιονέζα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτ.γλ. ξύδι
  • 1/2 φλιτζ.τσ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για νηστίσιμη παντζαροσαλάτα:
  • 4 παντζάρια βρασμένα, στραγγισμένα και κομμένα σε φετάκια
  • 400γρ vegan mayo sause (νηστίσιμη/vegan μαγιονέζα, τη βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτ.γλ. ξύδι
  • 1/2 φλιτζ.τσ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση για την παντζαροσαλάτα:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το ξύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε κατά τα γούστα.
  • Βάζουμε σε χωριστό σκεύος εναλλάξ μια στρώση από φέτες παντζαριών, απλώνουμε μια ποσότητα από τη σως και σκορπάμε μερικά κομματάκια καρυδόψιχας  Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό θαλασσινών, ψητού κρέατος ή κοτόπουλου.
Για νηστίσιμη παντζαροσαλάτα ακολουθούμε παρόμοια διαδικασία χρησιμοποιώντας τα υλικά που αναγράφονται στη λίστα πιο πάνω.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:
(για 4 μερίδες)
  • 4 φύλλα τορτίγιας
  • 8 ψαροκροκέτες μπακαλιάρου
  • 2 παντζάρια βρασμένα, στραγγισμένα και κομμένα σε φετάκια
  • χυμός λεμονιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι1 δόση παντζαρόσαλάτας



Παίρνουμε ένα ένα φύλλο τορτίγιας και βάζουμε από 1 γεμάτη κουταλιά  παντζαροσαλάτας.
Ψήνουμε τις ψαροκροκέτες σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού (προσωπικά προτιμώ το ψήσιμο σε αερόθερμο φούρνο παρά στο τηγάνι) και τις ραντίζουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού.
Βάζουμε από 2 κροκέτες σε κάθε τορτίγια και γαρνίρουμε με φέτες παντζαριού.
Κλείνουμε τις τοργίγιες σε ρολό και σερβίρουμε!

Καλή σας όρεξη
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις