ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΡΕΠΑ ΜΕ ΤΟΡΤΙΓΙΑ
ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΡΕΠΑ ΜΕ ΤΟΡΤΙΓΙΑ
Πεθύμησες μια κρέπα αλλά σκέφτεσαι ότι είναι ακατάλληλη η στιγμή να ανοίξεις... δουλειές στην κουζίνα; Η ιδέα όλο...και ξεμακραίνει όσο σκέφτεσαι ότι η ζύμη χρειάζεται αυγά, γάλατα, βούτυρα κι αυτά προσθέτουν ένα κάρο λιπαρά στην ήδη πλούσια γέμιση που λαχταράς να προσθέσεις;;; Γι'αυτό σκας; Κι εγώ γιατί είμαι εδώ;;; Σαν εσένα σκέφτομαι κι εγώ και σε μια φάση...άρνησης από κάθε λογής πρόσληψη θερμίδων και... αποβολή άπλυτων σκευών στην κουζίνα αξιοποίησα τις τορτίγιες που είχα στο ψυγείο και που συνήθως τις απολάμβανα με αλμυρή γέμιση!!!
Προς έκπληξη μου συνειδητοποίησα ότι το φύλλο τορτίγιας εξισορροπεί τα υλικά με την ουδέτερη γεύση της χωρίς να λιγώνει περισσότερο!
Κοίτα τι ωραία που έγινε η κρέπα μου!!! Που να δεις και γεύση!!!
Εγώ θα σου δείξω πως θα τις φτιάξεις με γλυκειά γέμιση -αυτή που προτιμώ προσωπικά- εσύ όμως μπορείς να τη διαμορφώσεις όπως αγαπάς καλύτερα.. ακόμη και αλμυρή!
Τι θα χρειαστούμε:
- φύλλα τορτίγιας
- πραλίνα σοκολάτας
- μπανάνα κομμένη σε ροδέλες
- τριμμένα μπισκότα dijestive ή πτι-μπερ
- φρέσκα κεράσια
- σιρόπι σοκολάτας
- σαντιγί
- μαργαρίνη
Βασική προϋπόθεση η χρήση μεγάλου αντικολλητικού τηγανιού ή ειδικής κρεπιέρας
Η διαδικασία:
- Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη το σκεύος μας και το βάζουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε ένα φύλλο τορτίγιας και το ζεσταίνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Απλώνουμε στη μισή πλευρά πραλίνα, τις ροδέλες μπανάνας, μερικά κεράσια απύρηνα ψιλοκομμένα και το τριμμένο μπισκότο. Περιμένουμε για 1 λεπτό να πάρει θερμοκρασία η γέμιση με την τορτίγια ανοιχτή.
- Διπλώνουμε την τορτίγια στη μέση και ύστερα άλλη μια φορά σχηματίζοντας έτσι τριγωνικό σχήμα -όπως τις διπλώνουν στις κρεπερί.
- Μεταφέρουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας, φρέσκα κεράσια και σαντιγί.
Απολαμβάνουμε ζεστή!!!
Συγκλονιστική!!!
Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας