ΜΠΙΦΤΕΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΤΑΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑΣ | ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΦΑΝΗΣ

ΜΠΙΦΤΕΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΤΑΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑΣ | ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΦΑΝΗΣ

Τέλεια σαλάτα για να γεμίσει τα κενά "πείνας", εξαιρετική και πεντανόστιμη λύση για τη δουλειά και την παραλία!
Αυτή είναι η ολόδική μου "σαλάτα''.. και μετά χαράς τη μοιράζομαι μαζί σας!




Υλικά για 1 ατομική χορταστική σαλάτα
  • 2 μπιφτεκάκια για burger κτψ (το σχήμα τους και η ουδέτερη γεύση τους βολεύει, διαφορετικά χρησιμοποιούμε σπιτικά μπιφτέκια που θα είναι ζυμωμένα μόνο με κιμά, αλατοπίπερο, λάδι και ρίγανη)
  • 130 γρ. ανάμεικτα τριμμένα λαχανικά (καρότο, λάχανο, αγγούρι, πιπεριά)
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2-3 φυλλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • mix κίτρινων τυριών τριμμένα ή γκούντα ή ρεγκάτο
για τη σως:
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
για τα πιτάκια:
  • 1 σουβλακόπιτα κομμένη σε τριγωνάκια
  • 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
  • αλάτι

Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζουμε τα μπιφτεκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα διατηρούμε χλιαρά. Τα κόβουμε σε μπαστουνάκια και τ' αφήνουμε στην άκρη. Κάνουμε το ίδιο εάν επιλέξουμε σπιτικά μπιφτέκια.
  • Ετοιμάζουμε τα πιτάκια:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με την πάπρικα και το αλάτι. Αλείφουμε όλα τα πιτάκια με τη σως λαδιού και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 12 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε τη σαλάτα:
  • Βάζουμε τα τριμμένα λαχανικά σε μπολ. Αναμειγνύουμε τα υλικά της σως και τη ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά μαζί με το λεμόνι, το λάδι και λίγο αλάτι να φτάσουν παντού.
  • Βάζουμε πάνω από τη σαλάτα τα μπαστουνάκια, πασπαλίζουμε τριμμένο τυρί και σερβίρουμε παρέα με τα τραγανά πιτάκια πάπρικας!


Καλή σας όρεξη!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις