ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΑΝ ΚΡΕΠΑ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΑΝ ΚΡΕΠΑ

Φανταστική ιδέα για brunch, κυρίως γεύμα και για...ταπεράκι!!!
Χορταστική και γρήγορη πρόταση που δεν αφήνει κανέναν πεινασμένο!
Δοκιμάστε το!!





Υλικά για μια χορταστική ομελέτα-κρέπα:
Για την ομελέτα
  • 2 μεγάλα αυγά εκτός ψυγείου
  • 1/3 φλιτζ.τσ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κοφτή κουτ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κύβους χωρίς τα σπόρια
  • 1 κουτ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
  • 2 μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες ή 1 λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο από το νερό του
  • 2 κουτ.σ. γκούντα ή ρεγκάτο τριμμένο
  • 1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια να μαραθούν και να αποβάλλουν τα υγρά τους. Αφού σωθούν τα υγρά βάζουμε το καλαμπόκι και το μπέικον ή το λουκάνικο ανακατεύοντας τα συνεχώς να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά μαζί. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να δέσουν. Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε κατά τα γούστα. Αφήνουμε στην άκρη και διατηρούμε ζεστή τη γέμιση.
Ετοιμάζουμε την ομελέτα:
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας. Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα αυγών τα υπόλοιπα υλικά (πιπεριά, ντομάτα, κεφαλοτύρι).  Αλείφουμε το εσωτερικό του τηγανιού με λίγο λάδι ή μαργαρίνη και το βάζουμε να ζεσταθεί. Αδειάζουμε το μείγμα της ομελέτας και αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά από τη μία πλευρά και με πιάτο την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί καλά κι από την άλλη. Με κουτάλα φροντίζουμε να στρώσουμε όμορφα την ομελέτα περιμετρικά. Αφού σιγουρευτούμε ότι έχει ψηθεί ομοιόμορφα η ομελέτα μας βάζουμε στη μία άκρη της τη γέμιση, πασπαλίζουμε το τριμμένο γκούντα ή ρεγκάτο και την κλείνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντάς απαλά σαν να φτιάχνουμε κρέπα. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να μαγειρευτεί η κρέπα-ομελέτα και τη μεταφέρουμε με σπάτουλα σε πιατέλα.
Εάν θέλουμε συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές και πράσινη σαλάτα.

Καλή σας όρεξη!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις