ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Πολύχρωμη και δροσερή, αυτή η σαλάτα είναι από τις πιο αγαπημένες μου! Οι αντιθέσεις των γεύσεων απο τα υλικά που επέλεξα συνθέτουν έναν αναπάντεχο συνδυασμό που συνοδεύει πολύ πετυχημένα τα πιάτα κρεατικών!
Απολαύστε τη σαλάτα αυτή όλες τις εποχές του χρόνου.
Τα υλικά μας για μια μεγάλη σαλάτα 2-3 ατόμων είναι:
- 1 μεγάλο μπολ ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (μαρούλι, λόλα, ρόκα, iceberg κλπ.)
- 6-7 λιαστες νταμάτες κομμένες σε τέταρτα
- 6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε λωρίδες
- 1 κρασοπότηρο καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
- 1 χούφτα κρουτόν με φυσική γεύση
- 100 γρ. ανθότυρο χοντροκομμένο
Για το ντρέσινγκ:
- 60ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- λίγο αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικου κι επιπλέον για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τις πρασινάδες με τα υπόλοιπα ξηρά υλικά.
- Χτυπάμε σε σέικερ το λάδι, το απλό ξύδι και την κρέμα βαλσάμικου. Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε τη σως πιο όξινη προσθέτουμε λίγο παραπάνω ξύδι διαφορετικά εάν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση αυξάνουμε την ποσότητα της κρέμας βαλσάμικου. Προσέχουμε το αλάτι γιατί η λιαστή ντομάτα είναι αρκετά αλμυρή.
- Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε ως συνοδευτικό σε πιάτα κρεατικών, ή την απολαμβάνουμε μόνη της ως κυρίως γεύμα.
Καλή σας όρεξη ❣️
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας