ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ | ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ | ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ

Η αυριανή μέρα είναι αφιερωμένη στις μαμάδες όλου του κόσμου, γι'αυτό και το σημερινό μου γλυκό είναι φτιαγμένο τιμής ένεκεν σ' εκείνες.
Επιτρέψτε μου όμως να το αφιερώσω εξαιρετικά στη δική μου μαμά, που είναι -κοινώς ομολογουμένως- ένας από τους αξιότερους ανθρώπους κι ευτυχώς με τα τρομερά ταλέντα της προίκισε κι εμάς τα παιδιά της. 
Σ'ευχαριστούμε πολύ μαμά Αγγελική ♥️

Η συνταγή για την τούρτα φράουλα-ανανά είναι η πιο εύκολη του κόσμου. Έχω φτιάξει φυσικά πολλές ανάλογες όμως θεωρώ ότι λόγω της σπουδαιότητας της ημέρας θα ταίριαζε γάντι. Η επιλογή των υλικών έχει συμβολικό χαρακτήρα...
Διάλεξα την ουδέτερη λευκή κρέμα που πάει με όλα , επειδή  οι μαμάδες έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες.
Οι κόκκινες φράουλες συμβολίζουν την καρδιά τους και,
Ο κίτρινος ανανάς  παραπέμπει στο φωτεινό -όπως τον ήλιο- χαμόγελο τους...
Το αποτέλεσμα αγγίζει το τέλειο με την απλότητα του, όπως όλες εκείνες τις γυναίκες που ξεπέρασαν τον εαυτό τους για τα παιδιά που απέκτησαν, επίσης και σ'εκείνες που δεν απέκτησαν δικά τους όμως στέκονται σαν βράχοι στα ανήψια και τα αδέλφια τους. Κι αυτές μαμάδες είναι αλλά με άλλο τρόπο... 



Η συνταγή μας τώρα..
Για ένα τσέρκι 25 εκ. διαμέτρου χρειαζόμαστε:
  • 500ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά για σαντιγί
  • 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλια + το γάλα που συνιστούν οι οδηγίες στο φάκελο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κάψουλες άρωμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο πακέτο σαβαγιάρ
  • 1 μεσαία κονσέρβα ανανάς  σε φέτες  μέσα σε ελαφρύ σιρόπι
  • 1 μπολάκι γάλα ανακατεμένο με το σιρόπι από την κομπόστα ανανά
  • 1 φλιτζάνι φράουλες σφιχτές κομμένες σε μικρά κομματάκια + επιπλέον για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Σε χωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα της, το μέλι και τις βανίλιες.
  • Ενώνουμε με σπάτουλα απαλά τη σαντιγί μέσα στην κρέμα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1μισι ώρα να σταθεί.
  • Κρατάμε 3-4 φέτες από την κονσέρβα ανανά για το τέλος και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε κομματάκια. 
  • Βουτάμε στιγμιαία τα σαβαγιάρ στο υγρό γάλακτος-σιροπιού και κάνουμε μια στρώση μέσα στο τσέρκι. Στρώνουμε μια δόση κρέμας και σκορπάμε τη μισή ποσότητα από τα ψιλοκομμένα φρούτα. Επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση βουτηγμένων σαβαγιάρ, βάζουμε λίγη από την κρέμα, ύστερα τα υπόλοιπα φρούτα σκόρπια και τέλος με την κρέμα που απομένει.
  • Στρώνουμε πολύ καλά με σπάτουλα την επιφάνεια και στολίζουμε με τις φέτες ανανά που κρατήσαμε.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
  • Ξεφορμάρουμε προσεχτικά και διακοσμούμε με μερικές ολόκληρες φράουλες..

Το γλυκό αυτό μπορεί να μπει μέσα σε ποτήρι αντί σε τσέρκι τούρτας βάζοντας εναλλάξ τεμαχισμένα σαβαγιάρ με την κρέμα και τα φρούτα!!!! Κρατάμε από την αρχή μια ποσότητα σαντιγί για να διακοσμήσουμε στο τέλος. Για 4 ποτήρια μειώνουμε την κρέμα γάλακτος σε 300ml κι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ανάμειξης.

Χρόνια σας πολλά μαμάδες!!!

Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη


Σχόλια

  1. Χρόνια πολλά γλυκιά μου Μαριφανη και για σένα αλλά και για την μαννουλα σου.Και του χρόνου με υγεία να μας ξαναγλυκανεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις