ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Τα υλικά μας για 18-20 τυροκτοκέτες είναι:
Εκτέλεση:
Ολοστρόγγυλες και χρυσαφιές τυρομπαλίτσες!!! Η τέλεια εναλλακτική στο κλασικό σαγανάκι τυριού ή τα τυροπιτάκια!!!
Απίστευτος μεζές για την μπύρα, ονειρεμένη λιχουδιά για τα παιδιά!!!
Τα υλικά μας για 18-20 τυροκτοκέτες είναι:
- 1 κούπα του τσαγιού θρυμματισμένη φέτα σκληρή λίγο πικάντικη
- 1/2 κούπα του τσαγιού ρεγκάτο τριμμένο
- 1 αυγό μεσαίο
- 2 κουτ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουτ.σ. κορν φλάουρ
- 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- επιπλέον σιμιγδάλι ψιλό για την επικάλυψη
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Σε μπολ ρίχνουμε τα τυριά, το σιμιγδάλι, το κορνφλάουρ, το αυγό και το μοσχοκάρυδο. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας ωραία και σφιχτή.
- Βάζουμε σε βαθύ πιάτο επιπλέον σιμιγδάλι. Φτιάχνουμε μπαλάκια με τη ζύμη και τα κυλάμε στο σιμιγδάλι να κολλήσει καλά πάνω τους και να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Αφού τελειώσουμε με όλη τη ζύμη σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο και βάζουμε τις τυροκτοκέτες στην κατάψυξη για 1 1/2 έως 2 ώρες.
- Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο σε βαθύ κατσαρόλι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε λίγες λίγες τις τυροκροκέτες αφού τις τινάξουμε από το περίσσιο σιμιγδάλι. Τις αφήνουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές γυρίζοντας τες με κουτάλα. Μεταφέρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Κάθε φορά που βάζουμε μια δόση περιμένουμε πρώτα να ξαναζεσταθεί το λάδι.
- Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές κι αν θέλουμε ραντίζουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού.
Καλή σας όρεξη ❣️
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας