ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΤΣΑΤΖΙΚΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

Το τζατζίκι αγαπιέται σχεδόν απ'όλους... Συνοδεύει εξαιρετικά τα κρεατικά μας, το κλασικό σουβλάκι σε πίτα και γενικότερα έχει εξέχουσα θέση στην ελληνική μεσογειακή κουζίνα...
Το δικό μου τζατζίκι δεν το αλλάζω χρόνια τώρα. Μου αρέσει να το εμπλουτίζω με έξτρα μυρωδικά και να ενισχύω τη δροσερή του γεύση με την προσθήκη καρότου.. 
Δοκιμάστε το τζατζίκι αυτό και σίγουρα θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις..!

Προσθήκη λεζάντας

Τα υλικά μας για 7 μερίδες είναι:
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 2 μικρά τρυφερά αγγουράκια χωρίς τη φλούδα τους
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Προσθήκη λεζάντας


Εκτέλεση:
  • Στη χονδρή πλευρά του τρίφτη τρίβουμε τα αγγουράκια και τα στίβουμε πολύ καλά να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Ομοίως τρίβουμε και το καρότο και το αφήνουμε ;στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι με το σκόρδο και ρίχνουμε το αγγούρι, το καρότο, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι εάν κρίνουμε απαραίτητο.
  • Τέλος ρίχνουμε τον άνηθο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Λίγο πριν το σερβίρισμα ραντίζουμε με μερικές σταγόνες επιπλέον ελαιολάδου και γαρνιρισμένα με στικς από φρέσκο καρότο και αγγούρι τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως συνοδευτικά στο τζατζίκι όπως τα κλασικά ντιπ.
Σημ. Το τζατζίκι αυτό είναι ελαφρύ. Για πιο έντονη γεύση αυξάνουμε το σκόρδο.


 Καλή σας όρεξη!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις