ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΙΠ ΣΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙ || FINGER FOOD ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ

ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΙΠ ΣΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙ || FINGER FOOD ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ 


Χαιρετώ όλους τους καλούς μου αναγνώστες! 
Σήμερα έχω να σας δείξω μια υπέροχη ιδέα για μπουφέ κοινωνικών εκδηλώσεων όπως εγκαίνια, βάπτιση ή απλώς πάρτι. Τα μεζεδάκια αυτά δένουν αρμονικά τα συστατικά τους και δίνουν ένα φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα. Μέσα σε ένα τόσο δα ποτηράκι συνδυάζουμε από ντιπ μέχρι και σαλάτα! Οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν μόλις μάθουν ότι τα φτιάξατε μόνοι σας ένα ένα, αφού με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση θα νομίζουν ότι η επιμέλεια έχει γίνει από κάποιο έμπειρο catering! Σας το λέω εγγυημένα!








 



Τα υλικά μας για 40 ποτηράκια-σφηνάκια των 60 ml:
  • *800 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα με μυρωδικά 
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40 φετάκια καπνιστό σαλάμι αέρος 
  • 40 ντοματίνια 
  • 40 κρακεράκια με αλάτι σε στρογγυλό σχήμα
  • φύλλα άγριας ρόκας και διακόσμηση
*Για περισσότερο ουδέτερη γεύση χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα κλασικού φρέσκου τυριού-κρέμας. 

Επιπλέον θα χρειαστούμε:
Σφηνάκια μιας χρήσεως, ξύλινες οδοντογλυφίδες και μικρά πλαστικά κουταλάκια παγωτού.



Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τέλος ρίχνουμε και τον άνηθο κι ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ με στρογγυλή μύτη (μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε στενή μύτη-αστέρι γιατί τα χορταρικά σφηνώνουν και δεν κατεβαίνει η γέμιση). Γεμίζουμε μέχρι τη μέση τα ποτηράκια μας
  • Παίρνουμε μία μία οδοντογλυφίδα και περνάμε κάθε σαλαμάκι σαν ακορντεόν. Βάζουμε κι από ένα ντοματίνι.
  • Στηρίζουμε οριζόντια στην περιφέρεια κάθε ποτηριού από μία οδοντογλυφίδα με σαλάμι-ντοματίνι. Διατηρούμε μέσα σε αεροστεγές κουτί στο ψυγείο και λίγο πριν τα σερβίρουμε βάζουμε σε κάθε ποτηράκι από ένα κράκερ και 1-2 φυλλαράκια άγριας ρόκας (τα δύο αυτά συστατικά επιλέγουμε να τα βάλουμε την ίδια στιγμή πριν τα κεράσουμε καθώς είναι τα πιο ευπαθή και νοτίζουν γρήγορα). Για πρακτικούς λόγους στερεώνουμε κι από ένα κουταλάκι προκειμένου να απολαύσουν οι καλεσμένοι σας το μεζεδάκι αυτό μέχρι τέλους...


Καλή σας επιτυχία!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις